Ga terug
Rijpe bananen in je fruitmand? Wel dan zijn deze Muffins met banaan en Nutella het ideale ideetje om te maken. Ze zijn super makkelijk en snel te maken en gewoon heerlijk van smaak. Binnenin heb je een smeuig laagje Nutella wat waanzinnig is.

Muffins met banaan en Nutella

Rijpe bananen in je fruitmand? Wel dan zijn deze Muffins met banaan en Nutella het ideale ideetje om te maken. Ze zijn super makkelijk en snel te maken en gewoon heerlijk van smaak. Binnenin heb je een smeuig laagje Nutella wat waanzinnig is.
Gang dessert, gebak, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm + papieren vormpjes

Ingrediƫnten
  

  • 150 gr Nutella + 2el extra
  • 115 gr boter
  • 420 gr zelfrijzende bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 rijpe bananen
  • 300 ml karnemelk (op kamertemperatuur)
  • 20 gr vanillesuiker (=2 zakjes)
  • 180 gr suiker
  • 2 eieren
  • 60 gr zure room (op kamertemperatuur)
  • 40 ml zonnebloemolie (of lichte olijfolie)
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Je begint best de dag ervoor want we gaan de Nutella invriezen.
    Beleg een kleine bakplaat of bord met bakpapier en schep kleine hoopjes (ongeveer koffielepel) Nutella op de bakplaat/bord. Vries dit in. Dit moet stevig zijn daarom kan je dit best de dag ervoor al doen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een muffin bakvorm met papieren vormpjes. Als je een siliconen vorm gebruikt, dan hoef je dit niet per se te doen.
  • Smelt de boter op een zacht vuurtje. Eenmaal gesmolten, zet even opzij.
    Meng de zelfrijzende bloem met baking soda en kaneel. Zet ook even opzij.
    Plet de bananen
    Optioneel : Smelt zo'n 2el Nutella au bain-marie zodat deze ietwat lopender is.
  • Doe de geplette bananen, karnemelk, vanillesuiker, suiker, eitjes, zure room, zonnebloemolie, vanille extract en de gesmolten boter. Mix dit voor zo'n 2min op hoge snelheid.
    Voeg er vervolgens het bloem mengsel bij en meng op lage snelheid tot een glad deeg. Mix niet te lang, net tot alles is gemengd.
  • Schep nu ongeveer 2el of halve ijsschep (per muffin) van het deeg in de vormpjes. Leg hierin zo'n ingevroren "hoopje" Nutella en schep daarop opnieuw 3el deeg of zo'n 3/4 gevulde ijsschep. Vul de vormpjes niet te vol aangezien de muffins nog zullen rijzen.
    Je kan nu optioneel nog wat van de gesmolten Nutella bovenop het deeg "drizzelen".
  • Bak de muffins eerst zo'n 7min op 200 graden. Verlaag de temperatuur dan naar 175 graden en bak nog eens voor zo'n 12 a 15min. Check of de muffins mooi gaar zijn en haal dan uit de oven.
    Laat ze eerst zo'n 8 a 10min afkoelen in de muffins bakvorm, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
    Bewaar ze luchtdicht.
Trefwoord banaan, dessert, gebak, muffins, nutella, tussendoortje