Ga terug
Dit heerlijke recept voor een Yoghurtcake met blauwe bessen moet je gewoon proberen. Fris, zachtzoet, luchtig en zo makkelijk om te maken. Deze simpele cake vraagt heel weinig werk of tijd. Ideaal om te serveren bij de koffie of bij een afternoon tea.

Yoghurtcake met blauwe bessen

Dit heerlijke recept voor een Yoghurtcake met blauwe bessen moet je gewoon proberen. Fris, zachtzoet, luchtig en zo makkelijk om te maken. Deze simpele cake vraagt heel weinig werk of tijd. Ideaal om te serveren bij de koffie of bij een afternoon tea.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 grote cakevorm of kleine cakevormpjes

Ingrediënten
  

  • 115 gr boter
  • 170 gr blauwe bessen +1el bloem
  • 10 gr vanillesuiker = 1 zakje
  • 190 gr suiker
  • 2 citroenen (zeste)
  • 3 eieren
  • 225 gr griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract
  • 240 gr zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Begin met de boter te smelten op een zacht vuurtje. Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen (boter moet vloeibaar blijven)
    Meng ondertussen de blauwe bessen met 1el bloem. De bessen dienen een licht laagje met bloem te hebben. Je dient hiervoor wel even te mengen. Zet even opzij
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met bakpapier. Als je een siliconen vorm zou gebruiken, dan hoeft dit niet.
  • Doe de vanillesuiker, suiker en fijngeraspte zeste van 2 citroenen in een mengkom. Roer dit even los en laat zo'n 5min staan. Zo zal de citroensmaak intenser zijn.
    Zet je mixer dan aan en voeg één voor één de eieren toe. Mix steeds goed door en op hoge snelheid. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, mix je nog een minuutje op hoge snelheid door.
    Voeg dan de gesmolten boter, yoghurt en vanille extract toe. Mix dit nog even door.
    Zet je mixer op de laagste stand en voeg de bloem en het snuifje kaneel toe. Mix tot je een mooi glad deeg hebt en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten van de kom kan je nog met een spatel even mengen.
    Roer nu even door de blauwe bessen met de bloem en voeg toe aan het deeg. Meng dit nog even met een spatel doorheen het deeg. Schep het deeg in de vorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo'n 50 a 60min.
  • Eenmaal de cake gebakken is, haal uit de oven. Laat zo'n 10min afkoelen in de vorm, ontvorm en laat de cake verder afkoelen.
  • Als de cake volledig is afgekoeld, kan je de cake eventueel nog afwerken met wat glazuur.
    Hiervoor meng je 125gr poedersuiker met 2el citroensap. "Drizzle" dit over de cake en laat zo'n 10min staan zodat de glazuur harder kan worden.
Trefwoord blauwe bessen, cake, gebak, gemakkelijk dessert, yoghurt, yoghurtcake