Ga terug
De lente in een glaasje dat is deze super makkelijke Mascarpone mousse met speculaas en rabarber. Een eenvoudig en snel te maken dessert in een glaasje ideaal voor Pasen. Je kan elk element op voorhand al maken.

Mascarpone mousse met speculaas en rabarber

De lente in een glaasje dat is deze super makkelijke Mascarpone mousse met speculaas en rabarber. Een eenvoudig en snel te maken dessert in een glaasje ideaal voor Pasen. Je kan elk element op voorhand al maken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

rabarber Compote

  • 4 a 5 stengels rabarber
  • 250 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 el vanille puddingpoeder

Mousse

  • 175 gr speculaas koekjes
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 30 gr poedersuiker
  • 250 ml room (INEX room 40%)

Instructies
 

Rabarber compote

  • Maak de rababarber schoon en snij in grove stukken. Doe in een kookpotje.
    Verwijder het kroontje van de aardbeien en doe ze bij in het kookpotje samen met de suiker, vanillesuiker en het sap van de sinaasappel. Breng rustig aan de kook en laat zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen tot een compote. Roer af en toe.
    Roer de puddingpoeder los in een aparte potje met 3 a 4el water tot een papje. Voeg dit toe aan de compote en laat nog even doorkoken om in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
    TIP! Je kan dit makkelijk de dag voordien al maken, volledig laten afkoelen op kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.

Mascarpone mousse

  • Begin alvast met de speculaas koekjes fijn te malen. Zet even opzij
  • Doe de mascarpone, vanille extract, zeste van citroen en poedersuiker in een mengkom en mix dit alvast los tot een stevige crème. Giet er de room bij en klop tot een luchtige mousse.
    TIP! Je kan de mousse makkelijk al enkele uren op voorhand maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.
  • Voor de samenstelling van de glaasjes.
    Verdeel de vekruimelde speculaasjes over de glazen. Hou nog een beetje apart om de glaasjes mee af te werken. Schep hierop een beetje van de mousse, gevolgd door wat compote en als laatste laagje nog wat van de mousse.
    Decoreer met nog wat verkruimelde speculaasjes en eventueel een paaseitje
    Je kan de glaasje op voorhand samenstellen maar ook niet te lang anders zal de speculaas niet meer krokant zijn.
    Smakelijk
Trefwoord banketbakkersroom, dessert, dessert in een glaasje, gemakkelijk dessert, mascarpone, rabarber, speculaas