Ga terug
Een snel makkelijk dessertje dan is deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos ideaal. Heerlijk krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane op basis van kokos en ananas.

Bladerdeeg taart met ananas en kokos

Een snel makkelijk dessertje dan is deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos ideaal. Heerlijk krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane op basis van kokos en anans.
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 ananas
  • 100 gr kokospoeder
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl zeste van limoen (of citroen)
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille puddingpoeder (=50gr)
  • 1 vel bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ananas. Verwijder ook de harde kern.
    Snij de ananas in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe kokospoeder, poedersuiker en zeste van limoen in een mengkom. Roer dit al even los.
    Voeg de zachte boter in blokjes toe en mix tot je kruimels krijgt. Doe er de eieren bij en mix los voor zo'n minuutje. Het is normaal dat dit een vrij kruimelige massa is. Als laatste voeg je de puddingpoeder bij en mix nog een minuutje. Je frangipane is nu klaar.
  • Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Leg deze met het bijgeleverde bakpapier in de vorm zo kan je de de taart makkelijk ontvormen. Duw het deeg in de vorm maar dit hoeft niet perfect te zijn. Het overhangende deeg doen we niet we weg die vouwen we na het vullen gewoon naar binnen.
  • Schep de frangipane in de taartvorm. Zorg dat de bodem mooi egaal bedekt is. Verdeel er de plakjes ananas over en duw ietwat in de frangipane.
    Vouw het overlappende deeg ietwat naar binnen. Optioneel kan je de randjes inwrijven met wat losgeklopt ei.
  • Bak de taart mooi goudbruin en gaar voor zo'n 30min.
    Haal uit de oven en laat afkoelen. Persoonlijk vind ik de taart het lekkerste als ie nog wat lauw is.
    Smakelijk