Ga terug
Deze Japanse Noedelsoep met kip, ook wel ramen, is super makkelijk en snel te maken en bomvol smaak. Geen hele resem aan moeilijke ingrediënten, we houden het heel kort en simpel. In dit maaltijdsoepje kan je heel wat groentjes kwijt en is klaar in 30min.

Noedelsoep met kip

Deze Japanse Noedelsoep met kip, ook wel ramen, is super makkelijk en snel te maken en bomvol smaak. Geen hele resem aan moeilijke ingrediënten, we houden het heel kort en simpel. In dit maaltijdsoepje kan je heel wat groentjes kwijt en is klaar in 30min.
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 900 ml kipbouillon
  • 1 blik kokosmelk (=400ml)
  • 60 ml sojasaus
  • 2 el honing
  • 80 gr pindakaas (*)
  • 50 gr rode curry pasta (of meer om ze nog spicier te maken)
  • 2 el tomatenpuree (optioneel)
  • 3 kipfilets
  • 200 gr champignons
  • 2 paprika's
  • 1 teentje look
  • 1,5 tl gember (fijn geraspt) (optioneel)
  • 300 gr noodles
  • Limoen

Instructies
 

  • Doe de kipbouillon, kokosmelk, sojasaus, honing, pindakaas, rode curry pasta en tomatenpuree in een stoofpot. Zet op een middelhoog vuur en laat alvast zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kan je het snijwerk doen.
    Maak de champignons proper en snij in dunne plakjes.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in dunne reepjes.
    Pel de look en hak fijn.
    Doe de groentjes, look, gember en de kipfilets (in z'n gehele) bij in de stoofpot.
    Laat dit zo'n 15min zachtjes suddderen en haal er dan de kipfilets uit. Deze zouden nu gaar moeten zijn.
    Snij de kipfilet in dunne plakjes.
    Voeg de noodles toe aan de soep en gaar deze nog kort in de soep. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat limoensap
    Serveer dan direct en werk de soep af met de plakjes kip.

Notities

(*) gebruik een lopende en 100% pure pindakaas
 
Trefwoord curry, kip, maaltijd soep, noedels, noedelsoep, soep