Dit makkelijke Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo is ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk en bomvol smaak. Deze one pot is ideaal voor doordeweeks op tafel te toveren.
Begin met het snijwerk.Snij de halloumi in blokjes Snij de chorizo ook in kleine blokjes of partjesPel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjesPel de teentjes look en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een klein scheutje olijfolie.Bak hierin de halloumi eerst mooi goudbruin langs alle kanten. Reken op zo'n 2min max per kant. Schep dan uit de stoofpot en zet even opzij. Voeg in dezelfde stoofpot,zonder proper te maken, de blokjes chorizo toe. Bak ook deze kort aan voor zo'n 3min. Roer af en toe. Je zal zien dat de chorizo olie zal vrijgeven, deze olie zal ons receptje smaak geven. Schep de stukjes chorizo na zo'n 3min bakken uit de stoofpot en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Voeg de ui en paprika toe aan dezelfde stoofpot en stoof deze in de olie van de chorizo aan. Roer regelmatig.Voeg na 5min de fijngehakte look toe en laat een minuutje mee bakken.Doe er dan de oregano, cayennepeper, tomatenblokjes, bouillon en de rijst bij. Roer even en laat zo'n 20min zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Voeg de laat de laatste 2min de chorizo en halloumi toe, roer even zodat deze terug kunnen opwarmen. Proef er breng nog verder op smaak met peper en zout. Wil je het iets romiger maken, voeg dan nog een scheutje room toeServeer directSmakelijk
Notities
(*) Je kan dit maken met basmatirijst, langkorrelrijst, risotto rijst, ...