Crumble cake met kersen
Deze crumble cake met kersen is gewoon altijd een succes! Een heerlijke luchtige cake, het frisse van de kersen en het krokante van crumble. Gewoon heerlijk van smaak en super makkelijk en snel te maken. Ideaal dus voor bij de koffie of thee.
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Kersen vulling
- 1 bokaal kersen of krieken (op sap of siroop) (bokaal van zo'n 700gr)
- 2 el suiker
- 2 el vanille puddingpoeder
Crumble
- 70 gr boter (gesmolten)
- 90 gr bruine suiker (=cassonade)
- 120 gr patisseriebloem
Cake
- 150 ml melk
- 1/2 citroen (sap)
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- 165 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
- 2 eieren
- 1 tl zeste van citroen
- 190 gr zelfrijzende bloem
Kersen vulling
Hiermee gaan we beginnen aangezien dit volledig afgekoeld dient te zijn. Je kan dit perfect één of twee dagen van tevoren al maken.Doe de krieken en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 6 a 7el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.Roer het puddingpoeder los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen. Als dit volledig is afgekoeld zal dit vrij stevig en vast zijn maar dat is normaal.
Crumble
Smelt de boter. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en voeg de bruine suiker en de bloem toe. Roer goed tot je de textuur van een grove crumble krijgt. Zet dit even opzij
Trefwoord bakken, cake, crumble, kersen, voor bij de koffie