Ga terug
Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.

Quiche met aardappel, ham en spinazie

Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • quiche of taartvorm

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • +/- 300 gr voorgegaarde aardappelen (*)
  • 1 rode ui
  • 50 gr spinazie
  • 200 gr zongedroogde tomaten (gebruik halfgedroogde)
  • 150 gr geraspte kaas (**)
  • 6 sneetjes gedroogde ham
  • 3 eieren
  • 300 gr plattekaas
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een taartvorm of quichevorm met het bladerdeeg. Duw de randjes goed aan.
    Verwijder het overtollige deeg niet. Na het vullen gaan we dit gewoon naar binnenplooien.
  • Snij de aardappelen in partjes en verdeel dit over de bodem van de vorm.
  • Pel de ui en hak in fijne partjes. 
    Hak de spinazie iets fijner. 
    Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes. 
    Kluts de eieren los met de plattekaas, oregano en peper en zout. Je kan dit ook met een mixer doen. Zorg dat je een mooi glad papje hebt.
  • Strooi de helft van de ui, spinazie en zongedroogde tomaten over de aardappelen. Gevolgd door een deel van de kaas. Verdeel hierover de rest van de ui, spinazie, zongedroogde tomaten.
    Giet er het eimengsel over en werk af met de resterende kaas. Vouw nu het overlappende deeg naar binnnen.
  • Bak de quiche zo'n 30min in de oven tot de vulling mooi gestold is en het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Serveer direct

Notities

(*) Je kan hier de restjes gekookte aardappel van de dag ervoor perfect in verwerken. Of kies voor een zakje voorgegaarde aardappeltjes uit de supermarkt
(**) Ik heb hier een mix gemaakt van Parmezaanse kaas, Gruyère en Emmentaler. Hier kan je ook zelf kiezen. 
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, ham, koken met restjes, quiche, spinazie, Zongedroogde tomaten