Quiche met aardappel, ham en spinazie
Deze makkelijke Quiche met aardappel, ham en spinazie is perfect voor op je weekmenu en ideaal om restjes in te verwerken. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met aardappelen, spinazie, plakjes ham, zongedroogde tomaten en veel kaas. De eieren klutsen we los met plattekaas ipv melk of room.
- 1 vel bladerdeeg
- +/- 300 gr voorgegaarde aardappelen (*)
- 1 rode ui
- 50 gr spinazie
- 200 gr zongedroogde tomaten (gebruik halfgedroogde)
- 150 gr geraspte kaas (**)
- 6 sneetjes gedroogde ham
- 3 eieren
- 300 gr plattekaas
- 1 tl oregano (gedroogd)
- Peper en zout
(*) Je kan hier de restjes gekookte aardappel van de dag ervoor perfect in verwerken. Of kies voor een zakje voorgegaarde aardappeltjes uit de supermarkt
(**) Ik heb hier een mix gemaakt van Parmezaanse kaas, Gruyère en Emmentaler. Hier kan je ook zelf kiezen.
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, ham, koken met restjes, quiche, spinazie, Zongedroogde tomaten