Ga terug
Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto

Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes

Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 1 grote sjalot
  • 3 teentjes look
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 650 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 2 el peterselie (fijn gehakt)
  • 1,5 tl rozemarijn (fijngehakt) - Optioneel
  • 70 gr paneermeel
  • Peper en zout

Orzo met tomatensaus

  • 1 grote sjalot
  • 3 teentjes look
  • 100 gr tomatenpuree
  • 250 gr orzo of riso pasta
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 500 ml bouillon (kip of groenten)
  • 100 gr spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 25 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)

Instructies
 

  • Voor de gehaktballetjes.
    Pel de sjalot en teentjes look en hak fijn. Verhit een stoofpot met olijfolie en stoof hierin de sjalot eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg er dan de fijngehakte look aan toe, laat een minuutje mee bakken en haal dan van het vuur.
    Hak ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
    Meng het gehakt met de sjalot, look, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, peterselie, peper en zout. Voeg er vervolgens het paneermeel aan toe en meng nog even goed. Rol er dan balletjes van en leg ze op een beklede bakplaat.
    TIP! Je kan deze balletjes makkelijk enkele uren van tevoren al rollen en koel bewaren in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Wrijf de balletjes in met wat olijfolie en bak ze dan mooi goudbruin in de oven. Reken op zo'n 20 a 25min Draai ze halverwege even om.
    Ondertussen kan je de orzo pasta maken.
  • Voor de orzo pasta.
    Pel de sjalot en de look en hak beide fijn.
    Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie en stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg dan de look en tomatenpuree toe, roer even los en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de riso of orzo pasta bij, roer weer even en laat nog eens een minuutje mee bakken.
    Voeg de oregano toe samen met de bouillon en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 10 a 11min. Het is belangrijk om regelmatig te roeren anders zal de pasta gaan plakken.De pasta zal al het vocht opnemen. Als dit gebeurd is en de orzo is nog niet gaar, voeg nog wat water toe.
    Als de pasta gaar is, voeg je de spinazie toe. Geef het even de tijd om te slinken en roer af en toe. Voeg er nog de room aan toe samen met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Meng nog even en serveer dan direct met gehaktballetjes.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, orzo, pasta, riso, tomatensaus, weekmenu