Crème Brûlée taart met appel
Deze Crème Brûlée taart met appel is gewoonweg smullen en bovendien makkelijk te maken. De bodem is lekker krokant taartdeeg opgevuld met gebakken appeltjes, vanillepudding ofwel custard en onmisbaar dat krokant suikerlaagje. De crème brûléé maken we trouwens zonder oven.
- 1 rol taartdeeg - kruimeldeeg (gekocht)
- 4 appelen (type Jonagold)
- 1 klontje boter
- 2 el bruine suiker (=cassonade)
- 1 tl kaneel
- 1 citroen
Crème Brûlée
- 4 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
- 375 ml room
- 1 vanillestok
- 1 snuifje kaneel
- 5 eieren
- 75 gr suiker (+extra om af te werken)
- 1/2 tl zeste van sinaasappel (optioneel)
Trefwoord appel, crème brûlée, taart, vanillepudding