Ga terug
Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!

Dulce de leche cheesecake

Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 blik gecondenseerde melk

Koekjeskorst

  • 110 gr boter
  • 150 gr droge koekjes (speculaas, Maria koekjes, Spritz

Cheesecake

  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 240 ml room
  • 125 gr roomkaas (Type Philadelphia)
  • 100 gr mascarpone
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 65 gr poedersuiker

Instructies
 

  • Beginnen doen we met het maken van de dulce de leche. Dit doe je best de dag van tevoren aangezien dit toch zo'n 3h dient te garen + volledig afkoelen.
    Vul een hoge kookpot met water en breng dit aan de kook. Als dit kookt, leg voorzichtig het blik gecondenseerde melk in het water. Laat nu zo'n 3h zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje steeds voldoende onder water blijft, vul anders aan met extra water.
    Na 3h haal je het blikje uit het water. Of wat ik ook vaak doe, is gewoon het vuur afzetten, het blik in het water volledig zo laten afkoelen.
  • Voor het maken van de bodem.
    Bekleed eerst de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. 
    Smelt de boter op een zacht vuurtje. Maal de koekjes fijn.
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes tot een ietwat plakkerige massa. Verdeel dit over de bodem van de springvorm, duw goed aan en zorg je een mooie egale laag hebt. Zet in de koelkast om op te stijven.
    Ondertussen kan je de cheesecake laag maken.
  • Voor het maken van de cheesecake.
    Begin met weken van de blaadjes gelatine in koud water.
    Doe 100ml van de room in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij zodat dit ietwat kan afkoelen.
    Doe de roomkaas, mascarpone, zeste van sinaasappel en de inhoud van het blikje gecondenseerde melk (wat nu een mooie bruine karamel is = dulce de leche) in een mengkom. Mix dit los met je keukenmachine of handmixer tot een gladde crème. Meng er het afgekoelde mengsel van room en gelatine aan toe. Mix nog even kort.
    Doe de resterende 140ml room en de poedersuiker in een tweede mengkom en klop deze op. Klop deze vooral niet te stijf op, je moet deze nog kunnen mengen (dikte van stevige yoghurt).
    Schep de opgeklopte room onder het roomkaas-dulce de leche mengsel. Gebruik hiervoor een spatel. Meng niet te lang. Dit moet lekker lekker luchtig blijven.
    Giet dit cheesecake mengsel bovenop de opgesteven koekjeskorst. Laat minstens 3h of langer (nachtje) opstijven in de koelkast).
  • Werk de taart af met nog wat verkruimelde koekjes en eventueel wat (homemade karamelsaus).
Trefwoord cheesecake, dulce de leche, karamel, koekjes, mascarpone, no-bake cheesecake, roomkaas