Ga terug
Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.

Broodpudding met kokos en chocolade

Restjes brood, sandwiches of croissant over? Daar maken we vanaf nu deze makkelijke en snelle broodpudding met kokos en chocolade mee. Weinig werk, super snel klaar en zo lekker om van te genieten bij de koffie.
Gang Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediƫnten
  

  • 1 blik kokosmelk (=400ml)
  • 300 ml melk (halfvolle of volle)
  • 1,5 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 80 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeste van limoen
  • 450 gr oud brood (wit brood, croissants, sandwiches, brioche)
  • 125 gr witte chocolade
  • 50 gr kokosrasp

Instructies
 

  • Doe de kokosmelk, gewone melk en vanille in een kookpotje. Warm dit zachtjes op.
  • Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
    Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Neem een ruime mengkom en kluts hierin de eieren los met de bruine suiker, kaneel en zeste van limoen.
    Snij het oude brood in kleinere stukjes (hoeft niet super fijn te zijn) en voeg toe aan dit papje. Meng goed en giet hierover de warme melk. Meng goed en laat het brood even weken en het vocht opnemen. Roer dan goed tot je een bijna mooi egaal beslag hebt, er mogen nog ietwat grotere stukjes inzitten.
    Hak de witte chocolade in kleinere stukjes (niet te fijn, je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven). Voeg toe aan het deeg samen met het kokosrasp, meng nog een laatste keer en giet alles in de cakevorm.
    Bak de broodpudding mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 50 a 60min.
  • Ik vind de broodpudding op z'n lekkerst als ie nog wat lauw is.
    Serveer eventueel met nog wat extra gesmolten witte chocolade
    Smakelijk
Trefwoord brood, broodpudding, kokos, restjes, restjes brood, witte chocolade