Ga terug
Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker

Perentaart met frangipane

Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • taartvorm +/- 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 rol taartdeeg (of kan ook met bladerdeeg)
  • 4 eieren
  • 175 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 175 gr suiker
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 175 gr amandelmeel
  • 2 el patisseriebloem
  • 2 peren
  • Zout

Instructies
 

  • Je kan het best van tevoren de dulce de leche maken. Het blik gecondenseerde melk dient namelijk 3h in kokend water te garen en dan volledig afkoelen.
    Neem een diepe kookpot, vul deze met water en breng aan de kook. Als dit kookt, leg je voorzichtig het blik gecondenseerde melk in het kokende water. Laat het water vervolgens 3h lang sudderen. Hou in de gaten dat het blik steeds onder water blijft staan, je zal misschien nog wat water erbij moeten gieten tijdens het garen.
    Na 3h haal je het blik uit het water of je kan het gewoon een nachtje zo laten laten afkoelen.
  • Vervolgens gaan we het taartdeeg bakken.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan in de randjes en snij het overtollige deeg weg. Prik enkele kleine gaatjes in het deeg met behulp van een vork. Bak het deeg blind (met behulp van bakpapier en bakbonen/linzen) voor zo'n 15min. Verwijder dan de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 5min zodat de bodem mooi kan kleuren.
    Kluts ondertussen 1 eitje van de 4 los in een kommetje. Als het deeg mooi goudbruin gebakken is, haal uit de oven en laat 5min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en wrijf zowel de binnenkant als buitenkant in met wat losgeklopt ei. Zo zal de bodem lekker krokant blijven. Laat de bodem afkoelen terwijl je de fragipane maakt.
  • Voor de frangipane.
    Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 5min. Doe er één voor één de eieren bij (dit zijn er dus nog 3) en mix steeds goed. Schraap ook zeker even de zijkanten los. Als ze allemaal zijn toegevoegd mix op hoge snelheid voor zo'n 3min. Verlaag de mixer naar de laagste stand en voeg de zeste van citroen, amandelmeel en bloem toe. Mix nog even tot een stevige massa.
  • Leg je gebakken korst opnieuw in de taartvorm.
    Meng de helft van het blikje dulce de leche met een royale snuf zout. Verdeel de dulce de leche mooi egaal over de bodem. Schep er de frangipane bovenop en zorg dat de vorm mooi egaal bedekt is met de frangipane.
    Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes. Leg deze bovenop de frangipane en duw ze lichtjes aan.
    Bak de taart zo'n 40min in de oven (op 180 graden) mooi goudbruin.
  • Als de frangipanetaart mooi gebakken is, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Of je kan ze ook lauw serveren
    Smakelijk
Trefwoord bakken, dulce de leche, frangipane, peren, taart