Ga terug
Deze makkelijke Minestrone soep met kipballetjes is ideaal als lunch tijdens de wintermaanden. Een snel te maken maaltijdsoep bomvol groentjes, pasta en kipballetjes op smaak gebracht met Parmezaanse kaas.

Minestrone soep met kipballetjes

Deze makkelijke Minestrone soep met kipballetjes is ideaal als lunch tijdens de wintermaanden. Een snel te maken maaltijdsoep bomvol groentjes, pasta en kipballetjes op smaak gebracht met Parmezaanse kaas.
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

Kipballetjes

  • 300 gr kippengehakt
  • 1 ei
  • 90 gr paneermeel
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout

Minestrone soep

  • 2 sjalotten
  • 1 grote wortel
  • 2 takjes selder
  • 1 prei
  • 1 koolrabi (optioneel)
  • 2 teentjes look
  • 100 gr tomatenpuree
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 l kippenbouillon (*)
  • 300 gr riso/orzo pasta

Instructies
 

  • Begin met het maken van de kipballetjes.
    Hiervoor meng je het kippengehakt met ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, peper en zout. Meng goed en rol er dan balletjes van. Rol ze niet te klein.
    Laat ze even opstijven in de koelkast terwijl je de soep maakt.
  • Voor we aan de soep beginnen, hebben we eerst wat snijwerk. Belangrijk bij een minestrone soep vind ik dat de groentjes mooi fijn en even groot gesneden zijn voor een gelijke garing.
    Pel de sjalotten en hak fijn.
    Schil de wortel en snij in kleine blokjes.
    Was de takjes selder en snij in kleine blokjes.
    Was de prei en hak fijn.
    Schil de koolrabi en hak in kleine blokjes.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Begin met de sjalot, wortel, selder, prei en koolrabi aan te stoven voor zo'n 7 a 8min. Roer regelmatig en laat de groenten niet bruin worden.
    Voeg er vervolgens de fijngehakte look en tomatenpuree aan toe, roer goed en laat zo'n 2min mee bakken.
    Doe er het takje rozemarijn bij en de bouillon. Breng aan de kook en laat dan zo'n 10min zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kan je in een ander kookpotje de orzo/riso pasta al dente koken.
  • Als de soep zo'n 10min zachtjes heeft gesudderd, voeg de balletjes toe en gaar ze in de soep, reken op zo'n 3 a 4min (afhankelijk van de grootte).
  • Verdeel de pasta over soepborden of kommen en giet hierover de soep.
    Smakelijk

Notities

(*) ik hou van een vrij stevige minestrone soep dus meer groenten dan vloeistof eigenlijk 😃. Wil je ze iets lopender dan voeg je wat meer bouillon toe. 
Trefwoord gehaktballetjes, gezonde lunch, groenten, kipgehakt, lunch, maaltijd soep, parmezaanse kaas, soep