Ga terug
Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.

Wonton nacho's met zalm

Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.
Gang Borrelhapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 10 a 12 wonton vellen (*)
  • Zonnebloemolie
  • 1 handvol radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • 170 gr zalmfilet (vers)
  • 1 limoen
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 granaatappel (optioneel)
  • Peper en zout

Sausje

  • 3 el yoghurt (natuur)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • 1 kl chilisaus (of meer naar eigen smaak)
  • Zout

Instructies
 

  • TIP! Leg de avond van tevoren de wontonvellen in de koelkast zodat ze rustig kunnen ontdooien
    Je kan de wonton vellen op 3 manieren bakken.
    1. In een friteuse op 175 graden
    2. In een gewone pan met zonnebloemolie. Zorg dat er steeds genoeg olie in de pan is. Deze optie kies ik altijd
    3. In de oven op 180 graden, goed ingewrijven met wat olie op een beklede bakplaat
    Hou ze telkens goed in de gaten want op een paar ogenblikken zijn ze goudbruin en zijn ze goed en ze kunnen heel snel te donker worden. Dus goed in de gaten houden.
    TIP! Je kan de wonton nacho's reeds zo'n 2h van tevoren bakken. Bewaar ze gewoon op een vochtvrije plaats, zo blijven ze krokant.
  • Voor de wonton nacho's, snij de velletjes diagonaal door zo krijg je een grote driehoek. Halveer deze nog eens zodat je kleinere driehoekjes krijgt.
    Bak de wonton vellen op één van de manieren zoals hierboven beschreven. Ik bak ze in de pan met een serieuze laag olie in. Ze moeten echt bakken in de olie. Als de olie heet is, leg een paar velletjes in de olie. Bak in porties en leg ze vooral niet op elkaar. Bak ze mooi goudbruin, let goed op want ze worden snel bruin.
    Haal dan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Doe dit met de rest van de vellen.
  • Hak de lenteui en radijsjes heel fijn. Bewaar afgedekt in de koelkast.
    Snij ook alvast de zalmfilet in kleine blokjes. De blokjes mogen maar zo'n 10min marineren dus snij de blokjes al, bewaar de zalmblokjes afgedekt in de koelkast. Zo bespaar je tijd.
    Maak ook alvast het sausje door gewoon alle ingrediënten te mengen. Bewaar in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, meng je de blokjes zalmfilet met het sap van de limoen, bieslook, peper en zout. Laat zo'n 10min marineren.
  • Begin alvast met het samenstellen van de nacho schotel. Verdeel de gebakken wonton vellen over een serveerbord. Verdeel er de fijngehakte lente-ui en radijsjes over. Eventueel ook wat granaatappelpitten. Snij en halve avocado in kleine blokjes en verdeel dit ook mooi over de schotel. Als laatste leg je er de stukjes zalm op en werk af met het sausje. Dit kan je er ook apart bij serveren.
    Smakelijk

Notities

(*) Je zou ook wraps of tortilla's kunnen gebruiken ipv wonton vellen. Snij deze dan in kleinere stukjes, wrijf in met wat olie en kruid met wat peper en zout. Bak goudbruin in de pan of oven. Zo zullen ze ook mooi krokant zijn.
Trefwoord apero, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, limoen, wonton, yoghurt, zalm