Ga terug
Al het lekkers van de maand december verwerkt in deze cake met veenbessen en marsepein. Een frisse makkelijk te maken cake met een toets van sinaasappel, de lekkere zure veenbessen en het zoete van de marsepein. Deze kleine cakejes zijn gewoon om van te smullen en ideaal om te bakken tijdens de kerstvakantie

Cake met veenbessen en marsepein

Al het lekkers van de maand december verwerkt in deze cake met veenbessen en marsepein. Een frisse makkelijk te maken cake met een toets van sinaasappel, de lekkere zure veenbessen en het zoete van de marsepein. Deze kleine cakejes zijn gewoon om van te smullen en ideaal om te bakekn tijdens de kerstvakantie
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • 1 cakevorm of cupcake/muffin bakvorm (+ papiertjes)

Ingrediënten
  

  • 175 gr marsepein (koud)
  • 125 gr boter (zacht)
  • 100 gr suiker
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 1/2 tl vanille extact
  • 2 eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 100 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • Amandelschaafsel

Instructies
 

  • Belangrijk! Leg je stuk marsepein de nacht ervoor in de koelkast. Zorg ervoor dat dit goed is ingepakt in plasticfolie. De marsepein moet goed stevig zijn. 
    Hou 75gr marsepein apart, deze gaan we gebruiken om de cake af te werken. Je mag deze al wel in kleine blokjes snijden
    De andere 100gr marsepein, snij je eerst in kleine blokjes. Doe deze in een klein hakmolentje of blender en maal tot fijne kruimels. Omdat de marsepein koud is, gaat dit makkelijk. Je zou de blok marsepein ook kunnen raspen maar dit is wel een lang werkje. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg een cakevorm met bakpapier (bodem en zijkant)
    Of gebruik een muffin bakvorm en beleg met een papiertje. Indien je een siliconen bakvorm gebruikt, hoeft dit niet. 
  • Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom. Mix dit romig en luchtig voor zo'n 4min op hoge snelheid. Schraap de zijkanten zeker ook een paar keer los.
    Voeg de zeste van sinaasappel en vanille toe en mix nog even kort door.
    Doe er één voor de één de eieren bij en mix steeds goed tot je een mooi glad mengsel krijgt. Laat dit zeker een minuutje op hoge snelheid mixen.
    Verlaag je mixer naar het laagste niveau en voeg in porties de bloem, bakpoeder en kaneel toe. Mix tot alles mooi gemengd is en zet je mixer dan uit. De laatste bloem die aan de zijkanten hangt, kan je nog even met en spatel mengen.
    Als laatste voeg je de veenbessen toe, meng nog even met een spatel.
    Schep het deeg in de cakevorm of verdeel over de vormpjes. Werk af met de resterende blokjes marsepein en strooi er wat amandelschaafsel over.
  • Bak de cake voor zo'n 45min in de oven tot deze mooi binnenin gaar gebakken is. Als de cake bovenaan iets te bruin wordt, dek dan af met aluminiumfolie.
    De gaartijd van muffins zal ongeveer 25min zijn.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat zo'n 10min afkoelen in de vormen. Ontvorm vervolgens en laat verder volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, cake, kerstmis, marsepein, sinaasappel, veenbessen