Deze Taco's met gehakt en kaas zijn ideaal om het weekend mee in te gaan! Heerlijk kruidig gehakt, de nodige kaas en een lekker sausje op basis van zure room. Een super makkelijk recept dat je op slechts 30min op tafel hebt staan.
100grgeraspte kaas(naar keuze - cheddar kaas zal de meeste smaak geven)
Olijfolie
Zure room dipsausje
175grzure room
1elmayonaise
1,5elpeterselie(fijngehakt)
1elbieslook(fijngehakt)
Peper en zout
Instructies
Begin met het pellen van de ui en hak fijn. Pel de look en hak ook fijn. Snij de kerstomaten in kwarten
Verhit een ruime hoge pan met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de look, paprikapoeder, oregano en cayenneper bij. Roer goed en laat 1min mee bakken. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe, roer goed en laat nog eens een minuutje mee bakken. Voeg de bouillon toe en laat nu zo'n 10min zachtjes sudderen tot al vocht is opgenomen/weggekookt. Doer er de kerstomaten bij en de roomkaas. Roer even en laat de roomkaas rustig smelten.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Beleg een ovenschaal met bakpapier
Vul de tacoschelpen met het gehakt en leg in de ovenschaal. Probeer de schelpen ietwat rechtop te zetten. Strooi er nu de kaas over. Zet in de oven voor zo'n 8min.
Ondertussen kan je het zure room dipsausje maken.Hiervoor dien je enkel alle ingredienten in een blendertje te doen en glad te mixen.