Stoofpotje van rundvlees
Met dit stoofpotje van rundvlees ga je scoren op je kerstmenu voor tijdens het kerstdiner. Een super feestelijke stoofvlees met botermals vlees, bomvol smaak en waar je weinig moeite of tijd in dient te steken. We maken dit stoofpotje namelijk in de oven. Simpel, makkelijk, snel klaar en op voorhand te maken
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
- 2 sjalotten
- 1 prei
- 1 wortel
- 150 gr champignons
- 1 kg stoofvlees
- 1,5 el bloem
- 330 ml kriek
- 3 el Luikse siroop
- 1 el mosterd
- 400 ml bouillon of fond (rund of kalfs)
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- Boter
- Peper en zout
Geroosterde wortelen :
Schil een bussel wortelen. Halveer de wortelen, tenzij het dunne worteltjes zijn dan kan je ze in z'n geheel laten. Wrijf de wortelen in met wat olijfolie en kruid ze met wat rozemarijn en/of tijm, peper en zout. Strooi er ook een beetje honing over. Rooster de wortelen in de oven op 200 graden voor zo'n 25min. Worden de wortelen iets te bruin op het laatste, dek dan af met wat aluminiumfolie. Ik gebruikte hierin de combi stoom-hetelucht functie van mijn oven.
Trefwoord aardappelpuree, AEG SteamPro combi stoomoven, feestdagen, feestmenu, kerstmenu, kerstrecept, makkelijk recept, op voorhand maken, Stoofpotje, stoofvlees, wortelen