Ga terug
Haal je wafelijzer al maar boven voor deze heerlijke en vooral super makkelijke yoghurt wafels met chocolade. Met dit eenvoudige receptje ga je gewoon scoren! Met slechts enkele ingrediënten tover je deze luchtige wafels met stukjes chocolade op tafel.

Yoghurt wafels met chocolade

Haal je wafelijzer al maar boven voor deze heerlijke en vooral super makkelijke yoghurt wafels met chocolade. Met dit eenvoudige receptje ga je gewoon scoren! Met slechts enkele ingrediënten tover je deze luchtige wafels met stukjes chocolade op tafel.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 60 gr pure chocolade
  • 150 gr yoghurt (*)
  • 2 eieren
  • 25 gr agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 1 tl vanille extract
  • 160 gr volkorenbloem (of gewone patisseriebloem)
  • 20 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 5 gr bakpoeder
  • 80 ml melk

Instructies
 

  • Begin met het in stukjes hakken van de chocolade. Hak vooral niet te fijn, je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven. Leg even op zij.
  • Doe de yoghurt, eieren, agavesiroop en vanille extract in een mengkom. Mix dit even los tot een glad mengsel.
    Voeg er de volkorenbloem, vanille puddingpoeder en bakpoeder aan toe. Mix dit los. Het beslag is nu vrij stevig omwiile van de puddingpoeder. Giet er de melk bij en mix opnieuw, nu krijg je een mooi glad beslag.
    Als laatste voeg je er de stukjes chocolade aan toe, meng nog even alles
  • Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie of boter.
    Schep wat van het deeg in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes. Reken op zo'n 3 a 4min baktijd.
    Smakelijk

Notities

(*) Kies voor een stevige volle yoghurt. Ik gebruikte Griekse yoghurt
Trefwoord bakken, chocolade, ontbijt, tussendoortje, wafels, yoghurt