Ga terug
It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.

Pizza met pompoen en spekjes

It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/2 pompoen
  • 1/2 el rozemarijn (gedroogd)
  • 1 tl honing
  • 1 snuifje chilivlokken (of snuifje cayennepeper )
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • +/- 80 gr pesto (zelfgemaakt of zelfgekocht)
  • 2 porties pizzadeeg (*)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 gr geraspte kaas (naar keuze ... gruyere, emmental, ...)
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Olijfolie
  • Zout

Instructies
 

  • Wil je zelf je pizzadeeg maken, dan begin je hiermee het best aangezien dit nog dient te rijzen. Zie in de notities voor recept.
  • Verwarm de oven voor op 205 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Voor de pompoen, schil deze en snij in dunne plakjes of kleine blokjes. Leg op de beklede bakplaat.
    Meng 2el olijfolie met de rozemarijn, honing, chilivlokken (of cayennepeper) en een snuifje zout. Voeg dit kruidenmengsel toe aan de pompoen en meng goed.
    Rooster de pompoen tot deze net mooi gaar is. Haal uit de oven.
    Verhoog je oventemperatuur naar zo'n 230 graden (hoogst mogelijke wat er kan).
    TIP! Heb je een AEG SteamPro gebruik dan de pizza hetelucht functie.
  • Terwijl de pompoen in de oven staat, kan je de spekblokjes mooi goudbruin bakken in een pan. Laat vervolgens even uitlekken op wat keukenpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit en smeer in met de pesto.
    TIP! Dit is een recept voor 4 personen en ik reken 1 portie pizzadeeg voor 2 personen. Dus voor dit recept met dit aantal ingrediënten kan je 2 aparte pizza's maken.
    Beleg vervolgens met de pompoen en strooi er de spekblokjes over.
    Scheur de mozzarella bol in kleinere stukjes en verdeel over de pizza's. Verdeel ook de gerapste kaas en Parmezaanse kaas over de pizza's.
    Bak de pizza voor zo'n 12 a 15min.
    Serveer direct

Notities

(*) Recept voor zelfgemaakt pizzadeeg 
* 500gr bloem > best type '00'
* 7gr gedroogde gist
* 10gr zout
* 1tl oregano (optioneel)
* 275ml lauwwarm water
* 2el olijfolie
 
Doe alle ingrediënten in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix of kneed tot een mooi deeg. Reken toch dat je zo'n 10min zal moeten mixen of kneden. Is het nog iets te droog tijdens het kneden, voeg 1 a 2el lauwwarm water extra toe. 
Leg het deeg in licht ingevette diepe kom en laat zo'n uurtje afgedekt rijzen op kamertemperatuur. Of heb je een AEG SteamPro, gebruik dan de rijsfunctie. 
Na het uur rijzen is je pizzadeeg klaar om uitgerold en belegd te worden
 
Trefwoord pizza