Ga terug
Stevige winterse kost met deze maaltijdsoep met Frankfurter worst. Een soep bomvol groenten en aardappelen die lekker smokey wordt gemaakt met de worst. Een super makkelijk receptje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken, ideaal voor op je weekmenu

Maaltijdsoep met Frankfurter worst

Stevige winterse kost met deze maaltijdsoep met Frankfurter worst. Een soep bomvol groenten en aardappelen die lekker smokey wordt gemaakt met de worst. Een super makkelijk receptje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken, ideaal voor op je weekmenu
Gang Soep
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 rode paprika
  • 1/2 koolrabi
  • 600 gr aardappelen (vastkokend)
  • 2 el tomatenpuree
  • 600 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 tl oregano
  • 6 a 8 frankfurter worsten (of knakworst)
  • 75 ml kookroom
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met alle groentjes te gaan versnijden.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Dit hoeven geen super fijne blokjes te zijn.
    Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes.
    Was de aardappelen en snij in kleine gelijke blokjes. Ik heb deze niet geschild, kan je eventueel wel doen.
    Snij de worsten in kleine stukjes.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui en paprika voor zo'n 4 a 5min aan. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Doe er de tomatenpuree en fijngehakte look bij, roer goed en laat een minuutje mee bakken.
    Voeg vervolgens de koolrabi, aardappelen, bouillon en oregano toe.
    Breng aan de kook en laat dan zo'n 25min zachtjes sudderen tot de aardappelen mooi gaar zijn. De laatste 5min voeg je de worsten toe.
    Als de aardappelen gaar zijn, dan voeg je de kookroom toe en laat nog een minuutje doorkoken.
    Je kan de soep nu serveren of ze is eigenlijk de volgende dag nog lekkerder.
    TIP! Als je ze pas de volgende dag gaat serveren, zal de soep wel iets dikker zijn omwille van de aardappelen. Voeg dan gewoon wat water of bouillon toe.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, frankfurter worsten, koolrabi, maaltijd soep, paprika, soep