Ga terug
Scoren, dat ga je doen met deze makkelijke Aardappeltaart met gehakt. Een taart bestaande uit plakjes aardappelen, een heerlijke snelle kaassaus en gehakt. Super simpel en snel te maken en zowel groot als klein zullen hiervan smullen.

Aardappeltaart met gehakt

Scoren, dat ga je doen met deze makkelijke Aardappeltaart met gehakt. Een taart bestaande uit plakjes aardappelen, een heerlijke snelle kaassaus en gehakt. Super simpel en snel te maken en zowel groot als klein zullen hiervan smullen.
5 van 5 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 500 gr gehakt
  • 800 gr aardappelschijfjes (*)
  • Geraspte kaas
  • kerstomaten

Kaassaus

  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 600 ml melk
  • 75 gr Parmezaanse kaas (of andere gemalen kaas)
  • 1/2 citroen
  • nootmuskaat
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Beginnen doen we met het bakken van het gehakt.
    Pel eerst een uit en hak fijn.
    Verhit een ruime pan met wat olijfolie en stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden. Doe er optioneel het gerookt paprikapoeder bij, roer even en laat 1min mee bakken.
    Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Breng nog even op smaak met peper en zout en haal dan van het vuur. Zet even opzij.
    TIP! Dit kan je perfect de dag voordien al doen.
  • Voor de kaassaus, doe de boter in een pannetje en laat smelten.
    Voeg dan de bloem toe en laat al roerend opdrogen. Laat zo'n minuutje mee bakken.
    Giet er vervolgens al roerend beetje bij beetje de melk bij en laat al roerend indikken.
    Haal dan van het vuur, voeg de geraspte kaas toe en roer goed zodat deze kan smelten.
    Breng de kaassaus verder op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
    TIP! Het is normaal dat deze saus aan de iets vastere kant is.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. De randen kan je best een beetje invetten zo zal het bakpapier beter blijven kleven.
  • Beleg de bodem met een laagje aardappelschijfjes, kruid ze vervolgens met wat peper en zout. Leg hierop opnieuw een laagje aardappeltjes gevolgd door wat kruiden en eventueel nog een laagje aardappeltjes naargelang hoeveel je er nog hebt.
    Giet hierover de kaassaus, spreid goed uit zodat de aardappeltjes allemaal mooi bedekt zijn.
    Verdeel hierover het gehakt, gevolgd door wat gehalveerde kerstomaten en eventueel nog wat extra geraspte kaas.
    Bak voor zo'n 20min in de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, gehakt, gemakkelijk recept, kaas, kaassaus