Ga terug
Deze Plaattaart met pompoen, witloof en peer is de ideale doordeweekse maaltijd. Een super snelle en makkelijke maaltijd bomvol smaak en ook nog eens vegetarisch. De bitterheid van het witloof wordt wegenomen door de peer en wat honing.

Plaattaart met pompoen, witloof en peer

Deze Plaattaart met pompoen, witloof en peer is de ideale doordeweekse maaltijd. Een super snelle en makkelijke maaltijd bomvol smaak en ook nog eens vegetarisch. De bitterheid van het witloof wordt wegenomen door de peer en wat honing.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • +/- 300 gr pompoen
  • 1 tl gerookt paparikapoeder
  • 1 tl (gedroogd) salie (optioneel)
  • 1 klontje boter
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 200 gr zure room
  • 1 el mosterd
  • 1 + 1 el honing + extra
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 gr feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    We gaan beginnen met het kort roosteren van de pompoen. Als we deze ongebakken op onze taart gaan leggen om dan te bakken in de oven, gaat ie nooit gaar zijn.
    Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij in plakjes (niet te dik).
    Leg deze op een beklede bakplaat en strooi er het gerookt paprikapoeder en salie over. Kruid ook met peper en zout en overgiet met wat olijfolie. Hussel goed door mekaar.
    Bak voor zo'n 10min in de oven. De pompoen hoeft nog niet helemaal gaar te zijn aangezien hij nog verder gaat bakken in de taart. Haal uit de oven
  • Terwijl de pompoen in de oven staat, kan je alvast het witloof gaan bakken. Ook dit gaan we op voorhand bakken anders zal dit ook niet gaar zijn met enkel in de oven te staan.
    Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove plakjes of stukjes. Dit hoeft niet te fijn te zijn aangezien witloof nog hard gaat slinken.
    Verhit in een pan een klontje boter en stoof hierin het witloof aan voor zo'n 3min. Kruid ook met peper en zout. Haal van het vuur en voeg nog 1el honing toe, meng en zet even opzij.
  • Verwijder het klokhuis van de peer, snij in dunne plakjes. Je hoeft deze niet te schillen.
    Meng de zure room met de mosterd, 1el honing, peper en zout.
  • Rol je bladerdeeg open. Je kan dit het best direct openrollen op je bakplaat.
    Smeer het bladerdeeg in met het zure room mengsel. Blijf zo'n 2cm weg van de rand.
    Verdeel hierover de plakjes pompoen, witloof en peer. Je kan hier nu nog wat extra honing overstrooien
    Rol de randjes van het bladerdeeg naar binnen.
    Verkruimel de feta en strooi dit over de groenten en peer.
    Kluts een ei los en wrijf hiermee de randjes in.
    Bak de taart in de oven (200 graden) voor zo'n 20 a 25min tot het deeg mooi gaar en goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, doordeweeks recept, gemakkelijk recept, mosterd, peer, pompoen, witloof, zure room