Ga terug
Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta

Havermout pannenkoeken met appel

Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 80 gr havermout
  • 50 gr vanille puddingpoeder (= 1 zakje van Imperial)
  • 15 gr suiker (gewone suiker, kokosbloesemsuiker, ...)
  • 120 gr kwark of plattekaas
  • 180 ml melk (gewone melk of amandelmelk)
  • 6 eieren
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 appelen
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 kl citroensap
  • Speculaaspasta

Instructies
 

  • Begin met het fijnmalen van de havermout in een blender.
    Doe de fijngemalen havermout in een mengkom. Doe er de puddingpoeder en suiker bij. Roer even los.
  • Voeg de kwark of plattekaas toe samen met de melk, eieren, vanille extract en snuifje zout.
    Mix dit (handmixer of keukenmachine) tot een glad beslag. Dit is vrij lopend maar dat is normaal.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olie/boter of kokosolie.
    Schep met een soeplepel wat van het beslag in de pan. Gebruik vooral niet te veel beslag want je wilt dunne pannekoekjes. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten
  • Terwijl je de pannenkoeken bakt kan je de appeltjes gaan bakken en alsook de speculaaspasta gaan smelten.
    Voor de speculaaspasta, deze kan je best au bain-marie gaan smelten. Het is heel belangrijk dat er geen water bij de pasta kan. Als dit gebeurt, gaat deze helemaal shiften. Hou daar dus zeker rekening mee.
    Voor de appeltjes, schil ze, verwijder het klokhusi en snij in kleine blokjes.
    Verhit een pan met wat boter of kokosolie en voeg de appeltjes toe samen met wat kaneel. Bak ze op ze een rustig vuurtje zodat ze wat zachter worden maar ze mogen nog wat textuur hebben. Haal dan van het vuur en voeg wat citroensap toe.
    TIP ! Ik voegde geen suiker toe aan de appeltjes omdat de speculaaspasta al voor de nodige zoetigheid zorgt. Je kan dit wel doen door bijvoorbeeld wat honing of gewone suiker toe te voegen.
  • Serveer de flensjes met de gebakken appeltjes en drizzle er wat speculaaspasta over
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, kwark, pannenkoeken, vanille puddingpoeder