Ga terug
Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.

Amandelcake met kiwibessen

Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm of springvorm (+/- 18 a 20cm)

Ingrediënten
  

  • 200 gr amandelmeel
  • 80 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 6 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 65 gr agavesiroop (of honing)
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 200 gr yoghurt (stevige yoghurt)
  • 2 tl vanille extraxt
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • kiwibessen
  • amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van de cakevorm of springvorm met bakpapier.
  • Meng alvast eerste de droge ingrediënten namelijk amandelmeel, puddingpoeder en bakpoeder.
    Je kan ook de kiwibessen alvast halveren.
  • Doe de natte ingrediënten in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) namelijk eieren, agavesiroop, zeste, yoghurt, vanille extract en gesmolten kokosolie. Mix dit los tot een glad papje voor zo'n 1min.
    Doe er de droge ingrediënten bij en mix op lage snelheid tot alles is gemengd. Meng vooral niet te lang.
  • Schep de helft van het deeg op de bodem van de vorm, spreid goed uit zodat de hele bodem bedekt is. Strooi hierover de helft van de gehalveerde kiwibessen. Schep er de andere helft van het deeg over. Spreid goed uit en werk af met de resterende kiwibessen en amandelschaafsel.
    Bak de cake mooi goudbruin voor zo'n 40 a 45min in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar dan luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord amandelcake, amandelmeel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, kiwibes, yoghurt