Ga terug
Deze makkelijke en gezonde salade met kip en mango is ideaal voor op je weekmenu te zetten en voor maaltijdplaning. Een eenvoudige snelle maaltijd bestaande uit kiphaasjes met curry, een exotische mango salsa, een licht yoghurtsausje en gegrilde sla.

Salade met kip en mango

Deze makkelijke en gezonde salade met kip en mango is ideaal voor op je weekmenu te zetten en voor maaltijdplaning. Een eenvoudige snelle maaltijd bestaande uit kiphaasjes met curry, een exotische mango salsa, een licht yoghurtsausje en gegrilde sla.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Mango salsa

  • 2 mango's
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 2 el peterselie of koriander (fijngehakt)
  • 1 limoen
  • zout

Salade

  • 600 gr kiphaasjes
  • 1/2 limoen
  • 2 + 1 el kerriepoeder (of curry madras)
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 kroppen Romeinse sla
  • Olijfolie
  • Zout

Instructies
 

Mango salsa

  • De mango salsa kan je makkelijk een dag tot enkele uren voor serveren maken.
    Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak fijn.
    Pel de ui en hak fijn.
    Hak de peterselie of koriander fijn.
    Meng alles en breng op smaak met wat limoensap en zout.
    Wil je het iets pittiger dan kan je nog een jalapeno pepertje fijnhakken en ook toevoegen.
    Dek af en bewaar in de koelkast.

Salade

  • Meng de kiphaasjes met 2el kerriepoeder of curry madras, sap van een halve limoen en een snuifje zout. Je kan dit nu meteen gaan bakken of je kan dit ook enkele uren laten marineren
    Verhit een ruime pan met een scheut olijfolie en bak hierin de kiphaasjes mooi goudbruin en gaar.
    TIP! Je kan de kip zowel koud als warm serveren in deze salade
  • Ondertussen kan je het yoghurtsausje maken door de yoghurt te mengen met de mayonaise en 1el kerriepoeder of curry madras.
    TIP! Dit kan je ook alwaar van tevoren maken en koel bewaren in de koelkast
  • Voor de gegrilde sla, halveer de romeinse sla of als deze aan de grote kant is, kan je deze ook in vieren snijden.
    Wrijf deze in met wat olijfolie. Verhit een (grill) pan en gril hierin kort de sla tot deze lichtjes goudbruin begint te kleuren langs alle kanten.
  • Serveer de sla warm met de kip, mango salsa en het yohgurtsausje
    TIP! Je kan hier nog gekookte rijst of noodles bij serveren.
    TIP! Je kan ook gewoon een kropsla of ijsbergsla fijnsnijden en deze erbij serveren ipv de gegrilde sla.
Trefwoord curry, kip, kiphaasje, mango, meal preppen, romeinse sla, salade, yoghurtsaus