Ga terug
Zomers, lekker en makkelijk te maken dat is deze Panna cotta taart met yoghurt. Een taart bestaande uit een zoet boterdeeg ofwel pâte sucrée en een frisse panna cotta met yoghurt. De taart wordt afgewerkt met zomerse bessen.

Panna cotta taart met yoghurt

Zomers, lekker en makkelijk te maken dat is deze Panna cotta taart met yoghurt. Een taart bestaande uit een zoet boterdeeg ofwel pâte sucrée en een frisse panna cotta met yoghurt. De taart wordt afgewerkt met zomerse bessen.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm van +/- 20cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie pâte sucrée (zie notities)
  • 4 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 400 ml room
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 250 gr griekse yoghurt
  • bessen confituur (optioneel)
  • Verse bessen (afwerking)

Instructies
 

  • Ga je zelf het taartdeeg maken, dan dien je dit eerst te maken. Voor het recept hiervan zie je hieronder bij de notities.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed je taartvorm met het taartdeeg, verwijder het overtollige deeg en prik enkele gaatjes in de bodem in het deeg. Je kan best de taarvorm nog eerst zo'n 15min in de diepvries zetten zodat het goed stevig is.
    Bak vervolgens de taart blind in de oven voor zo'n 20min. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens zo'n 5 a 10min tot het deeg mooi goudbruin gebakken is. Haal uit de oven en laat afkoelen zodat de korst kan uitharden.
    Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
  • Voor het maken van de panna cotta.
    Begin met het weken van de blaadjes gelatine.
    Doe de room, de zaadjes van de vanillestok en de suiker in een kookpotje. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de blaadjes kunnen smelten. Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
    Eenmaal afgekoeld, roer de yoghurt los en en voeg toe aan het room mengsel. Roer goed zodat je een mooi glad mengsel krijgt.
  • Je kan eerst nog een laagje bessen confituur op de bodem van de taart smeren. Maar dit hoeft niet.
    Giet de panna cotta in de taart en laat enkele uren of een nachtje opstijven in de koelkast. Je kan deze taart dus makkelijk de dag voordien al maken.
  • Werk de taart royaal af met verse bessen.
    Serveer
    Smakelijk !

Notities

Klik hier voor het recept van de pâte sufrée
Trefwoord dessert, panna cotta, taart, yoghurt