Ga terug
Waanzinnig lekker zijn deze bananen muffins met chocolade. Lekker luchtig, enorm makkelijk te maken en veel chocolade. Met deze muffins kan je zowel ontbijten of meenemen als tussendoortje.

Bananen muffins met chocolade

Waanzinnig lekker zijn deze bananen muffins met chocolade. Lekker luchtig, enorm makkelijk te maken en veel chocolade. Met deze muffins kan je zowel ontbijten of meenemen als tussendoortje.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin/cupcake bakvorm + papieren vormpjes

Ingrediënten
  

  • 150 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 3 bananen (rijpe)
  • 1 tl vanille extract
  • 80 ml olijfolie
  • 240 ml melk (*)
  • 80 gr griekse yoghurt of kwark
  • 280 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr kokosbloesemsuiker (**)
  • 1,5 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg de muffin/cupcake bakvorm met bakpapiertjes.
  • Hak de pure chocolade in kleinere stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.
    Je zou ook chocolade druppels kunnen gebruiken.
    Leg even opzij.
  • Doe de eieren, rijpe bananen, vanille extract, olijfolie, melk en yoghurt of kwark in een blender. Mix tot een glad papje.
    Je zou dit ook kunnen mixen met een staafmixer.
  • Neem een mengkom en doe hierin de bloem, kokosbloesemsuiker en kaneel. Meng even.
    Voeg hier het bananenpapje aan toe en meng of mix tot een glad deeg.
    Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe, meng nog even.
    Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven omdat de muffins nog zullen rijzen tijdens het bakken. Vul ze voor zo'n 3/4
    Bak de muffins voor zo'n 25 a 30min in de oven. Check met een satéprikker of ze gaar zijn binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar de muffins luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord bakken, banaan, muffins, ontbijt, pure chocolade, tussendoortje