Ga terug
Ricotta mousse met perzik en amaretti, een lekker makkelijk dessert in een glaasje. Een zomers toetje dat je makkelijk op voorhand kan maken, weinig ingrediënten of tijd vraagt. In het glaasje vind je een laagje amaretti koekjes terug, een frisse mousse van ricotta en yoghurt en gebakken perzik.

Ricotta mousse met perzik en amaretti

Ricotta mousse met perzik en amaretti, een lekker makkelijk dessert in een glaasje. Een zomers toetje dat je makkelijk op voorhand kan maken, weinig ingrediënten of tijd vraagt. In het glaasje vind je een laagje amaretti koekjes terug, een frisse mousse van ricotta en yoghurt en gebakken perzik.
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 4 a 5 perziken (*)
  • 1 a 2 el honing
  • 1 el limoensap
  • 200 gr ricotta
  • 200 gr griekse yoghurt
  • 2 a 3 el poedersuiker
  • 1/2 tl zeste van limoen
  • 1 vanillestokje
  • 200 gr amaretti koekjes (of andere droge koekjes)

Instructies
 

  • We gaan eerst beginnen met de perziken aan te stoven. Je kan deze trouwens zowel lauw als koud serveren op de mousse. Tijdens de zomer zou ik deze koud serveren.
    Halveer hiervoor de perziken, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.
    Doe de blokjes perziken in een kookpotje en zacht op een zacht vuurtje zodat ze rustig beginnen bakken voor zo'n 8 a 10min. Roer af en toe zodat ze niet aan de bodem plakken. De perziken moeten nog ietwat hun textuur behouden, dus zorg dat ze geen moes of dikke compote vormen. Haal van het vuur, voeg honing en limoensap toe. Meng nog even en laat afkoelen.
    TIP! Serveer je de perziken koud, dan kan je deze stap makkelijk de dag voordien al doen.
  • Voor de ricotta mousse, mix de ricotta los in een mengkom. Voeg hier yoghurt, poedersuiker, zeste van limoen en de zaadjes van de vanillestok aan toe. Mix nog even kort.
    TIP! Wat ik kan aanraden is om deze stap ook al even op voorhand te doen maar stel de glaasjes pas voor het serveren samen. Ga je dit al te lang op voorhand doen dan gaan je krokante koekjes helemaal slap zijn.
  • Voor het samenstellen, verkruimel de amaretti koekjes en verdeel over de glaasjes. Schep hierop de ricotta mousse gevolgd door de perziken. Serveer direct.
    Smakelijk

Notities

(*) gebruik geen te rijpe perziken, ze mogen ook niet nog super hard zijn. Tussenin dus ;-) 
 
 
Trefwoord amaretti, hartige koekjes, perziken, ricotta, snel dessert, yoghurt