Ga terug
Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue

Pastasalade met tonijn en perzik

Deze makkelijke pastasalade met tonijn en perzik is gewoon onmisbaar tijdens de zomer. Klaar in 30min, makkelijk op voorhand te maken, bomvol verse groenten, eieren, tonijn en kruiden. Daarbij komt nog een lekker lichte saus op basis van yoghurt, mayonaise en chilisaus ideaal als doordeweeks maaltijd of bijgerecht bij een barbecue
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr pasta (macaroni, penne, spirelli, ... )
  • 4 eieren
  • 2 paprika's
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 perziken (verse)
  • 100 gr mais (blik - uitgelekt)
  • 2 blikjes tonijn (*)
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 a 2 el chilisaus (**)
  • Zout
  • citroen

Instructies
 

  • Begin met de pasta gaar te koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelen.
    Kook ook alvast de eieren hard voor zo'n 8 a 10min. Leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen.
  • Dan gaan we alle groenten, kruiden en fruit snijden.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
    Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en hak eveneens in kleine blokjes.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Hak de bieslook en peterselie fijn.
    Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.
    Spoel de mais uit blik en laat even uitlekken.
    Laat ook de tonijn uit blik alvast even uitlekken.
  • Doe alvast alle groenten, ui, kruiden en perzik in een mengkom. Meng kort en voorzichtig.
    Voeg hier nu ook de afgekoelde pasta aan toe, meng even.
  • Maak het sausje.
    Die doe je door de yoghurt los te roeren met de mayonaise en de chilisaus. Begin met 1el van de chilisaus, proef en voeg eventueel nog wat toe.
  • Doe ongeveer de helft van de saus bij de pastasalade en meng voorzichtig. Voeg vervolgens de tonijn en meng nog even kort. De rest van de saus serveer je er gewoon apart bij.
    Breng de salade verder op smaak met zout en eventueel wat citroensap
    Bewaar de pastasalade in koelkast
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruik altijd tonijn in olijfolie, dit vind ik persoonlijk iets meer smaak hebben. Natuurlijk kan je ook tonijn op eigen nat gebruiken. 
(**) ik gebruikte Sriracha saus, je kan eventueel ook Sambal oelek gebruiken. Of vervang eventueel door ketchup. 
Trefwoord barbecue, bijgerecht, doordeweeks recept, klaar in 30min, pasta, pastasalade, perziken, tonijn, yoghurt