Ga terug
Deze makkelijke groene gazpacho is ideaal tijdens warme zomerse dagen. Een snelle koude soep bomvol verse groenten (komkommer, spinazie, lente-ui en avocado) en smaakmakers. Lekker verfrissend en gezond die je trouwens gewoon in je blender maakt.

Groene gazpacho

Deze makkelijke groene gazpacho is ideaal tijdens warme zomerse dagen. Een snelle koude soep bomvol verse groenten (komkommer, spinazie, lente-ui en avocado) en smaakmakers. Lekker verfrissend en gezond die je trouwens gewoon in je blender maakt.
Gang Soep
Porties 4

Equipment

  • Blender of staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 1 komkommer
  • 100 gr spinazie
  • 1 rijpe avocado
  • 1/4 groen pepertje
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • 2 el peterselie (grof gehakt)
  • 1 el basilicum (grof gehakt)
  • 200 gr natuuryoghurt
  • 1 a 2 el citroensap
  • 2 el witte wijn azijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Ik maakte deze groene gazpacho met mijn blender. Heb je dit niet dan kan je ook een staafmixer gebruiken. De textuur zal dan iets grover zijn, haal dan best even door een zeef.
  • Snij de komkommer grof en doe in de blender samen met spinazie, vruchtvlees van de avocado, het groene pepertje, grof gehakte lente-uitjes, gepeld teentje look, peterselie, basilicum, yoghurt, citroen, azijn, peper en zout. Mix tot een gladde soep.
    Vind je de soep iets te dik, wat bij mij niet het geval was voeg een beetje water toe.
    Prroef van de gazpacho en breng nog verder op smaak met peper, zout en/of citroensap
    TIP! Wil je het iets pittiger, voeg dan iets meer toe van het pepertje.
  • Zet de gazpacho in de koelkast want deze is op z'n lekkerste als ie goed koud is.
    TIP! je kan deze soep makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken en gewoon in de koelkast bewaren
    Smakelijk
Trefwoord avocado, gazpacho, gezonde lunch, komkommer, koude soep, lente-ui, soep, yoghurt, zomer