Ga terug
Gezond Ontbijten met taart dat kan perfect met deze ontbijttaart met perzik. Een makkelijk en snel recept dat je op voorhand kan maken. De bodem van de taart bestaat uit dadels, havermout, kokos en amandelen. Als topping gebruiken we gepureerde perziken, yoghurt en kokosmelk.

Ontbijttaart met perzik

Gezond Ontbijten met taart dat kan perfect met deze ontbijttaart met perzik. Een makkelijk en snel recept dat je op voorhand kan maken. De bodem van de taart bestaat uit dadels, havermout, kokos en amandelen. Als topping gebruiken we gepureerde perziken, yoghurt en kokosmelk.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • 4 kleine springvormen (+/- 10cm) of 1 grote springvorm (20 a 22cm)

Ingrediënten
  

Korst

  • 50 gr kokosrasp (of kokospoeder)1
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr havermout
  • 5 Medjool dadels
  • 4 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el agavesiroop (of honing of maple syrup)

Perzik-yoghurt topping

  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 400 gr perzik (ontpit)
  • 1,5 el agavesiroop
  • 150 ml kokosmelk (uit blik)
  • 250 gr natuuryoghurt
  • 1 tl zeste van limoen

Instructies
 

  • Begin met het bekleden van je springvormen met bakpapier. Ik gebruikte 4 kleine springvormen van zo'n 10cm. Je kan ook één grote vorm van zo'n 20 a 22cm gebruiken. Beleg zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier zo zal je de taartjes makkelijk kunnen ontvormen.
    TIP! Vet de randen eerst wat in zo zal het bakpapier beter blijven kleven.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Voor de bodem, doe kokosrasp, amandelmeel, havermout en ontpitte dadels in een blender. Mix tot je een ietwat plakkerige crumble krijgt. Voeg hier de gesmolten kokosolie en agavesiroop aan toe. Mix nog even kort.
    Bedek de bodem van je vorm(en) met dit mengsel. Duw goed aan. Ik belegde enkel de bodem en niet de zijkanten. Bak de bodem voor zo'n 20min in de oven, haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen. Ontvorm niet en laat het bakpapier zitten.
  • Voor topping, begin met de blaadjes gelatine te weken in koud water.
    Ontpit de perziken en mix tot een glad papje.
    Doe het perzikenpapje in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kook. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat dit nu afkoelen tot bijna kamertemperatuur.
    Eenmaal afgekoeld voeg je kokosmelk, yoghurt, agavesiroop en zeste van limoen toe aan het papje. Roer goed los tot een gladde massa. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde bodem in de nog steeds beklede springvorm(en) en laat minstens 3 a 4h opstijven (mag ook langer).
  • Eenmaal opgesteven kan je de taartjes serveren met eventueel nog wat extra perziken en/of bessen.
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, kokos, ontbijttaart, perziken, yoghurt