Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen
Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
- 1 vel bladerdeeg
- 3 a 4 abrikozen
- 100 gr frambozen
- 1 ei (losgeklopt)
- handvol amandelschaafsel
- 3 el poedersuiker
- 1 a 2 el melk
Frangipane
- 100 gr suiker
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr patisseriebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 4 el ricotta
- 2 el boter (gesmolten)
- 1 tl zeste van citroen
- 1/2 tl amandel extract
- 2 eieren
Trefwoord abrikozen, amandelmeel, bladerdeeg, dessert, frambozen, gemakkelijk dessert