Ga terug
Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.

Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
Gang dessert
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 a 4 abrikozen
  • 100 gr frambozen
  • 1 ei (losgeklopt)
  • handvol amandelschaafsel
  • 3 el poedersuiker
  • 1 a 2 el melk

Frangipane

  • 100 gr suiker
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 4 el ricotta
  • 2 el boter (gesmolten)
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl amandel extract
  • 2 eieren

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de frangipane.
    Doe hiervoor de suiker, amandelmeel, patisseriebloem en bakpoeder in een mengkom. Meng dit alvast even.
    Voeg hier de ricotta, gesmolten boter, zeste van citroen, amandel extract en eitjes aan toe. Mix tot een mooi mengsel.
    Zet dit zo'n 30min (mag ook langer) in de koelkast om ietwat op te stijven.
    TIP! Je kan de frangipane makkelijk al enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren.
  • Ondertussen kan je de abrikozen ontpitten en in schijfjes snijden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem je vel bladerdeeg en rol het open. Het makkelijkste is om met een vierkante vel te werken maar met een ronde lukt het ook. Je kan best het bladerdeeg openrollen op een stuk bakpapier en al meteen op de bakplaat leggen.
    Schep de frangipane in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Duw de partjes abrikozen in de frangipane en verdeel er ook de frambozen over. Zorg dat je het fruit in de frangipane duwt.
    Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk.
    Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel over.
  • Bak de strudel zo'n 30 a 40min tot deze mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven laat ietwat afkoelen. Hij is op z'n lekkerste als ie nog wat lauw is.
  • Ondertussen kan je het glazuur al maken. Hiervoor meng je het poedersuiker met melk, begin met 1el melk. Roer goed, de eerste seconden is het vrij vast maar dit wordt nog wat lopender. De glazuur mag ook niet te lopend zijn anders blijft er niets van op de strudel zitten.
    Strooi wat van de glazuur over de strudel, wacht 5min en serveer dan
    Smakelijk!
Trefwoord abrikozen, amandelmeel, bladerdeeg, dessert, frambozen, gemakkelijk dessert