Ga terug
Wat een geweldig begin van de dag met deze gezonde ontbijtcake met perzik! Een makkelijk en snel te maken cake op basis van havermout waardoor ie ook glutenvrij is. Je kan dit receptje trouwens makkelijk op voorhand al maken zo heb je altijd een voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand.

Ontbijtcake met perzik

Wat een geweldig begin van de dag met deze gezonde ontbijtcake met perzik! Een makkelijk en snel te maken cake op basis van havermout waardoor ie ook glutenvrij is. Je kan dit receptje trouwens makkelijk op voorhand al maken zo heb je altijd een voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • 4 kleine individuele springvormpjes (+/- 10cm) of 1 springvorm (20cm) of cakevorm

Ingrediënten
  

  • 2 perziken
  • 4 eieren
  • 130 gr appelmoes (ongezoet)
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 160 gr havermeel (*)
  • 2 el kokosrasp
  • 2 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Begin met je bakvormen in te vetten en te bekleden met bakpapier.
    Ik gebruikte hiervoor 4 kleine springvormen van zo'n 10cm diameter. Bekleed hiervaan zowel de bodem als zijkanten.
    Je kan ook 1 grotere springvorm (+/- 20cm) of cakevorm gebruiken. Bekleed ook deze met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Begin met de perziken in kleine blokjes te snijden en zet even opzij.
  • Kluts de eieren los in een mengkom.
    Voeg hier de appelmoes, agavesiroop, vanille en zeste van citroen aan toe en mix tot een gladde massa.
    Doe er het havermeel, kokosrasp en bakpoeder bij en meng of mix tot een glad deeg.
    Als laatste voeg je de blokjes perzik toe en spatel dit even kort doorheen het deeg.
    Verdeel het deeg over de vormpjes of giet gewoon in je bakvorm als je één grote gebruikt.
  • Bak de ontbijtcake mooi goudbruin in de oven.
    Als je net zoals mij kleine vormpjes gebruikt, reken dan op een baktijd van zo'n 20 a 25min.
    Gebruik je een grotere vorm dan zal de baktijd iets langer zijn. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar dan luchtdicht.
  • Serveer de ontbijtcake eventueel nog met wat yoghurt, blokjes perzik en wat honing of agaveisroop
    Smakelijk!

Notities

(*) Havermeel maak je makkelijk zelf door havermout fijn te malen tot meel in je blender. 
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, perziken