Ga terug
Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten

Pizza taartjes

Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten
Gang apero
Porties 5

Equipment

  • kleine taartvormpjes (van zo'n 8 a 10cm)

Ingrediënten
  

  • 1 rol pizzadeeg (of bladerdeeg)
  • 6 a 7 sneetjes pancetta
  • 6 a 7 stukjes zongedroogde tomaten
  • 1 a 2 tomaten
  • 150 gr ricotta
  • 150 gr plattekaas/kwark
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl basilicum (gedroogd)
  • geraspte kaas
  • Peper en zout

Instructies
 

  • TIP ! Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je zo'n 5 a 6 kleine pizza taartjes. Voor bij een borrel/apéro zou ik er eentje per persoon rekenen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de taartvompjes een beetje in.
    Rol het pizzadeeg uit en snij rondjes uit die iets groter zijn dan het vormpje.
    Beleg het taarvormpje met het deeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Zet even opzij
  • Snij de pancetta en de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
    Snij de tomaat in plakjes.
    Doe de ricotta en plattekaas in een mengkom en mix of roer even los. Voeg de pancetta, zongedroogde tomaten, oregano, basilicum, peper en zout toe en meng nog even.
    Vul de taartjes met het ricotta-plattekaas mengsel. Werk af met een schijfje tomaat en wat geraspte kaas.
    Bak de taartjes zo'n 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
    Serveer direct
    Smakelijk!
Trefwoord borrelhapje, hapje, pizza, plattekaas, ricotta