Chocolade kwarktaart met kersen
Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.
Chocoladekorst
- 250 gr patisseriebloem
- 6 gr bakpoeder
- 18 gr cacaopoeder
- 100 gr suiker
- 1/2 tl vanille extract
- 150 gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
Kwarkvulling
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- 120 gr suiker
- 2 eieren
- 500 gr kwark
- 1 pakje vanillepuddingpoeder (50gr - ik gebruikte Imperial)
Chocoladekorst
Neem je taartvorm of springvorm en vet deze goed in. Gebruik je een springvorm dan kan je zowel de bodem en zijkanten ook bedekken met bakpapier. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, cacaopoeder en suiker. Voeg het vanille extract, boter en ei toe.Kneed of mix met je keukenmachine tot een mooie deegbal. Bekleed vervolgens de bodem met 2/3 van het deeg. Het deeg uitrollen met een deegrol om zo je vorm te bekleden zal moeilijk gaan met dit deeg. Het breekt snel dus duw het deeg in de vorm zodat de hele binnenkant bedekt is. Zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor je aan de vulling begint, halveer de kersen en ontpit ze. Zet even opzij
Trefwoord bakken, chocolade, kersen, kwark, taart