Ga terug
Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.

Chocolade kwarktaart met kersen

Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taartvorm of springvorm van +/- 25cm

Ingrediënten
  

  • 300 gr kersen

Chocoladekorst

  • 250 gr patisseriebloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 18 gr cacaopoeder
  • 100 gr suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei

Kwarkvulling

  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 120 gr suiker
  • 2 eieren
  • 500 gr kwark
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder (50gr - ik gebruikte Imperial)

Instructies
 

Chocoladekorst

  • Neem je taartvorm of springvorm en vet deze goed in.
    Gebruik je een springvorm dan kan je zowel de bodem en zijkanten ook bedekken met bakpapier.
  • Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, cacaopoeder en suiker. Voeg het vanille extract, boter en ei toe.
    Kneed of mix met je keukenmachine tot een mooie deegbal.
  • Bekleed vervolgens de bodem met 2/3 van het deeg. Het deeg uitrollen met een deegrol om zo je vorm te bekleden zal moeilijk gaan met dit deeg. Het breekt snel dus duw het deeg in de vorm zodat de hele binnenkant bedekt is. Zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Voor je aan de vulling begint, halveer de kersen en ontpit ze. Zet even opzij

Kwarkvulling

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine, als je deze hebt). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 2 a 3min. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een gladde massa.
    Als laatste doe je er de kwark en vanille puddingpoeder bij, meng met een spatel tot een mooie gladde massa.
  • Verdeel de kersen over de bodem van de taart.
    Giet er de kwarkvulling over.
    Breek het resterende deeg in kleinere stukjes en verdeel dit over de taart.
    Bak de taart zo'n 50min in de oven tot de kwarkvulling mooi stevig gebakken is en goudbruin gekleurd is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, chocolade, kersen, kwark, taart