Ga terug
Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediënten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.

Luchtige pannenkoeken met pudding

Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediënten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 40 gr vanille puddingpoeder (ik gebruikte Imperial)
  • 100 gr natuuryoghurt
  • 100 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el honing (of maple syrup of honing)
  • 2 eieren (gescheiden)
  • Snuifje zout
  • Vanillepudding (om te serveren)
  • Vers fruit (om te serveren)
  • Olie

Instructies
 

  • Doe de bloem, bakpoeder, puddingpoeder en snuifje zout in een mengkom. Meng dit al even.
    Doe hierbij de yoghurt, melk, vanille, honing en de eigelen. Mix dit alvast even los tot een gladde massa.
    Klop de eiwitten stijf op in een andere kom en spatel deze voorzichtig doorheen het deeg. Meng vooral niet te lang anders zal je alle lucht eruit roeren.
  • Verhit een pan met wat olie en bak hierin kleine pannenkoekjes goudbruin.
    TIP! Ik gebruikte een ijsschep (vulde deze met 2/3 deeg per pannenkoek) om het deeg makkelijk in de pan te scheppen.
    Eenmaal gebakken serveer de pannenkoeken direct dan zijn ze op hun lekkerste en heel luchtig.
    Serveer optioneel met vanillepudding en vers fruit
    Smakelijk!
Trefwoord ontbijt, pannenkoeken, pudding, tussendoortje, yoghurt