Ga terug
Deze gezonde en glutenvrije havermoutwafels met kersen zijn perfect om de dag te starten. Ideaal om te bakken voor het ontbijt of als tussendoortje. Een super makkelijk en snel te maken receptje waarin je trouwens volop kan spelen met welk fruit je toevoegt.

Havermoutwafels met kersen

Deze gezonde en glutenvrije havermoutwafels met kersen zijn perfect om de dag te starten. Ideaal om te bakken voor het ontbijt of als tussendoortje. Een super makkelijk en snel te maken receptje waarin je trouwens volop kan spelen met welk fruit je toevoegt.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gr kersen
  • 2 eieren
  • 70 gr yoghurt of kwark (**)
  • 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 gr bakpoeder
  • 80 gr havermeel (*)
  • speculaaspasta

Instructies
 

  • Begin met het halveren van de kersen, verwijder de pit en snij in kleinere stukjes.
  • Doe de eieren, yoghurt of kwark, agavesiroop en vanille extract in een mengkom. Roer of mix even los tot een glad papje.
    Voeg hier het havermeel en bakpoeder aan toe en mix or roer los tot een ietwat dik deeg.
    Als laatste voeg je de stukjes kersen toe en roer nog even.
  • Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in.
    Schep wat van het deeg in het ijzer en bak mooie goudbruine wafeltjes.
  • Terwijl de wafeltjes bakken kan je wat speculaaspasta smelten op een zacht vuurtje.
    Bij het serveren kan je dit over de wafeltjes strooien.
    Smakelijk!

Notities

(*) havermeel maak je makkelijk zelf door havermout fijn te malen in een blender.
(**) gebruik een stevige niet al te lopende yoghurt of kwark. Ga voor een stevige griekse yoghurt, skyr of kwark
 
Trefwoord glutenvrij, havermout, kersen, ontbijt, tussendoortje