Ga terug
Wentelteefjes of verloren brood, we kennen het allemaal! Laten we dit heerlijke ontbijt of brunch receptje eens in een nieuw origineel kleedje steken namelijk een wentelteefjes plukbrood. We vullen het brood met jam en plakjes boter. Zo snel en makkelijk te maken.

Wentelteefjes plukbrood

Wentelteefjes of verloren brood, we kennen het allemaal! Laten we dit heerlijke ontbijt of brunch receptje eens in een nieuw origineel kleedje steken namelijk een wentelteefjes plukbrood. We vullen het brood met jam en plakjes boter. Zo snel en makkelijk te maken.
Gang brunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 rozijnenbrood (ongesneden) *
  • 200 ml melk
  • 3 eieren
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl kaneel
  • 2,5 el honing
  • 6 a 8 plakjes boter (koud)
  • Confituur of Jam (smaak naar keuze) **

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
  • Snijd met een scherp mes horizontale en verticale inkepingen in het brood. Zo onstaat er een mooi ruitjes patroon. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt. Het brood moet mooi in z'n geheel blijven.
    Leg het brood op de beklede ovenschaal of bakplaat.
  • Snij heel dunne plakjes van de boter, dus het is belangrijk dat de boter koud is. Je hebt ongeveer zo'n 6 a 8 plakjes nodig.
    Verdeel de plakjes over de inkepingen in het brood. Je moet de plakjes echt in de inkepingen duwen, wees voorzichtig dat je het brood niet kapot trekt.
    Doe hetzelfde met de confituur. Zorg ervoor dat je boter en confituur mooi verdeeld is. Niet elke inkeping hoeft confituur of boter te bevatten. Deze zullen tijdens het bakken smelten en ietwat uitspreiden.
  • Kluts de melk, eieren, zeste van sinaasappel, vanille en kaneel los.
    Giet dit mengsel rustig over het brood en in de inkepingen. Duw de inkepingen ietwat voorzichtig open zodat je het mengsel er makkelijk in kan gieten.
    Het is normaal dat er wat van het mengsel in de ovenschaal terechtkomt. Dit kan je opnieuw over brood gieten.
  • Bak het brood voor zo'n 30 a 35min. Als het brood binnenin nog iets te vochtig is, bak nog iets langer.
    Als het brood iets te bruin wordt bovenaan, dek dan af met aluminiumfolie
  • Serveer het brood meteen met wat yoghurt, verse blauwe bessen en wat honing
    Smakelijk

Notities

*Je kan ook een klassiek wit of bruin brood hiervoor gebruiken. Een rozijnenbrood is nog een tikkeltje lekkerder :-) 
** ik gebruikte blauwe bessen confituur
Trefwoord bio, blauwe bessen, brood, brunch, melk, ontbijt, wentelteefjes