Ga terug
Deze Geroosterde aardappelsalade hoort gewoon op tafel bij je volgende barbecue. Deze gemakkelijke gezonde salade is super makkelijk en op voorhand te maken. Een ideaal bijgerecht bestaande uit krieltjes, gekookt ei, lente-ui, radijsjes, paprika, kruiden, sla en een licht mosterdsausje.

Geroosterde aardappelsalade

Deze Geroosterde aardappelsalade hoort gewoon op tafel bij je volgende barbecue. Deze gemakkelijke gezonde salade is super makkelijk en op voorhand te maken. Een ideaal bijgerecht bestaande uit krieltjes, gekookt ei, lente-ui, radijsjes, paprika, kruiden, sla en een licht mosterdsausje.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 600 gr krielaardappeltjes
  • 2 rode paprika's
  • 3 eieren
  • 6 a 8 radijzen
  • 3 lente-ui
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 handvol Gemengde sla of rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Mosterdsaus

  • 1 el mosterd (Type Dijon mosterd)
  • 1 el mayonaise
  • 4 el griekse yoghurt
  • Zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat/ovenschaal met bakpapier.
  • Halveer de krieltjes. Zijn de krieltjes ietwat aan de grote kant, snij ze dan in kwarten.
    Leg op de bakplaat, giet er een royale scheut olijfolie over en kruid met peper en zout.
    Rooster de aardappeltjes mooi gaar en goudbruin. Hussel tijdens het bakken af en toe door de krieltjes. Worden ze iets te bruin maar nog niet gaar, dek ze dan af met aluminiumfolie
    Eenmaal gaar, laat ze volledig afkoelen of tot ze lauw zijn.
  • Leg de paprika's in zijn geheel in een ovenschaal en zet bij in de oven met de aardappeltjes.
    Draai ze af en toe zodat de schil mooi zwart kan blakeren. Haal ze uit de oven als de schil dronker bruin/ zwart geblakerd is. Laat ietwat afkoelen.
    Vervolgens kan je gemakkelijk pellen, de zaadjes en zaadlijsten verwijderen, snij in dunne plakjes.
  • Ondertussen kan je ook de eitjes hard koken, laten afkoelen, pellen en in grove stukjes hakken.
    Snij de radijzen in dunne plakjes.
    Hak de lente-ui fijn.
  • Voor het mosterdsausje , meng de mosterd met de mayonaise, yoghurt en snuifje zout.
    Proef en wil je iets sterker hebben, voeg nog wat extra mosterd toe.
  • Vlak voor het serveren.
    Meng de lauwe of koude krieltjes voorzichtig met de eitjes, radijzen, lente-ui, peterselie en bieslook. Voeg het mosterdsausje toe, meng kort en voorzichtig. Als laatste voeg je de sla toe en meng nog even kort
    Serveer
    Smakelijk!
Trefwoord aardappelen, barbecue, bbq, bijgerecht, eitjes, krieltjes, mosterd, radijs