Go Back
Deze vegetarische risotto caprese is een perfect doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijke en snel te maken receptje bestaande uit rijst, tomaten, mozzarella en basilicum. Met mijn tips kan ie trouwens niet mislukken!

Risotto caprese

Deze vegetarische risotto caprese is een perfect doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijke en snel te maken receptje bestaande uit rijst, tomaten, mozzarella en basilicum. Met mijn tips kan ie trouwens niet mislukken!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 240 gr risottorijst
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 600 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl oregano
  • 150 gr mozzarella
  • 250 gr kerstomaten
  • 30 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • Balsamico crème
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de ui en look fijn te hakken.
    Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui mooi glazig. Roer regelmatig, laat de ui niet bruin worden.
    Voeg de look en risottorijst toe, roer één keer om en laat 1min mee bakken.
    Voeg de tomatenblokjes, bouillon, suiker en oregano toe. Roer éénmaal en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot rijst mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen.
    Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de risotto iets te droog is en de rijst nog niet gaar is.
  • Terwijl de rijst gaart, kan je de mozzarella in kleine stukjes snijden, kerstomaten halveren en basilicum fijnhaken.
  • Eenmaal de rijst gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen, haal van het vuur.
    Voeg de mozzarella, gehalveerde kerstomaten en de Parmezaanse kaas toe. Roer even en serveer direct.
    Werk de risotto af met wat fijngehakte basilicum en balsamico crème.
    Smakelijk
Trefwoord basilicum, doordeweeks recept, mozzarella, rijst, risotto, tomaten, vegetarisch