Ga terug
Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade

Aardbeientaartjes

Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 tartelette vormpjes (van +/- 7 a 8mm) ofwel 1 taartvorm van zo'n 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie zanddeeg (zie notities)
  • Aardbeien

Vanillepudding of banketbakkersroom

  • 100 gr witte chocolade
  • 500 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 2 eigelen
  • 45 gr maizena

Instructies
 

  • Begin met het maken van het zanddeeg. De ingrediënten en stappen kan je via de link in de notities hieronder vinden.
    Rol het deeg uit, steeds rondjes uit die iets groter zijn dan je vormpjes. Bekleed je vormpjes met het deeg, duw goed aan, verwijder het overhangende deeg.
    Laat zo'n 15min opstijven in de koelkast.
    Bak de taartjes mooi goudbruin in de oven op 180 graden voor zo'n 15 a 18min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    TIP! Je kan de taartjes blind bakken, echter bij zo'n kleine vormpjes vind ik dat persoonlijk iets lastiger. Check na zo'n 8 a 10min bakken de taartjes even, als de bodem ietwat opblaast of naar boven komt, prik dan een gaatje in het deeg of duw wat plat met een lepel.
    Gebruik je één grote taartvorm, dan kan je deze wel blind bakken.

Vanillepudding of banketbakkersroom

  • Gebruik je een reep witte chocolade, hak deze dan fijn en doe in een mengkom. Zet even opzij.
    Doe 450ml melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
    In een apart kommetje klop je de resterende 50ml melk los met eidooiers, suiker en vanillezaadjes. Voeg vervolgens de maizena toe en roer los tot een glad papje.
    Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten.
    Eenmaal gesmolten, bedek met de pudding met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat volledig afkoelen om kamertemperatuur.
  • Als de taartjes en pudding volledig zijn afgekoeld, kan je ze vullen.
    Je kan best de pudding even losmixen tot een gladde crème, dit werkt iets makkelijker
    Werk de taartjes royaal af met aardbeien.
    Smakelijk

Notities

Klik hier voor het recept en de stappen voor super gemakkelijk zanddeeg. 
Trefwoord aardbeien, banketbakkersroom, dessert, taart, vanillepudding