Ga terug
Met deze ontbijtmuffins met blauwe bessen heb je snel en gemakkelijk een gezond ontbijt of tussendoortje voor je. Deze muffins zijn op basis van havermout en amandelmeel, daardoor zijn ze glutenvrij en ook lactosevrij. Ook gaat er appelmoes bij het deeg, waardoor deze gezonde cakejes nog lekkerder worden.

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Met deze ontbijtmuffins met blauwe bessen heb je snel en gemakkelijk een gezond ontbijt of tussendoortje voor je. Deze muffins zijn op basis van havermout en amandelmeel, daardoor zijn ze glutenvrij en ook lactosevrij. Ook gaat er appelmoes bij het deeg, waardoor deze gezonde cakejes nog lekkerder worden.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffins/cupcake bakvorm (of een klassieke cakevorm)

Ingrediënten
  

  • 160 gr havermeel (*)
  • 100 gr amandelmeel
  • 3 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • 225 gr appelmoes (ongezoet)
  • 40 gr kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijngehakt)
  • 60 ml agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • 130 gr blauwe bessen
  • 3 gr baking soda
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Begin met je muffin bakvormpjes in te vetten als je een siliconen bakvorm gebruikt.
    Gebruik je een metalen vorm, beleg dan met papieren vormpjes.
    Je kan ook een klassieke cakevorm gebruiken, vet deze dan goed in en beleg de bodem en eventueel ook de zijkanten met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng de droge ingrediënten namelijk havermeel, amandelmeel en bakpoeder.
    Doe de eieren, appelmoes, gesmolten kokosolie, vanille, zeste van citroen en agavesiroop in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix opnieuw goed. Het is normaal dat dit een vrij stevig deeg is.
    Doe het baking soda en citroensap in een kommetje, zo zal het baking soda worden geactiveerd. Giet dit bij het deeg en meng goed.
    Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en meng nog kort met een spatel.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes, dit gaat het gemakkelijkste met een ijsschep
    Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op zo'n 30min. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn binnenin.
    Laat ze vervolgens 15min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen op een rooster.
    Bewaar ze luchtdicht
    Smakelijk

Notities

(*) havermeel maak je makkelijk zelf door havermout fijn te malen in je blender
Trefwoord amandelmeel, blauwe bessen, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, muffins, ontbijt