Yoghurtcake met rabarber
Deze glutenvrije yoghurtcake met rabarbar is het ideaal als gezond ontbijt of als tussendoortje. Deze gemakkelijke gezonde cake is op basis van amandelmeel en yoghurt. Je kan hier trouwens eender welk fruit in verwerken zoals frambozen, bessen, perzik, abrikozen ...
Gang Ontbijt, Tussendoortje
- 250 gr rabarber
- 200 gr amandelmeel
- 50 gr havermeel (*)
- 7 gr bakpoeder
- 250 gr griekse yoghurt (**)
- 1,5 tl vanille extract
- 1 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
- 1 sinaasappel sap
- 1 snuifje kaneel
- 3 eieren
- 40 gr agavesiroop (of maple syrup of honing)
- handvol amandelschaafsel
(*)havermeel maak je heel gemakkelijk door havermout fijn te malen tot meel in een blender.
(**) gebruik een stevige yoghurt of kwark. Ik gebruikte griekse yoghurt.
Trefwoord amandelmeel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, rabarber, yoghurt, yoghurtcake