Ga terug
Deze gnocchi met pesto, asperges en ham is een ideaal gemakkelijk doordeweeks gerecht, klaar in minder dan 30min. De gnocchi wordt krokant gebakken in de pan, zonder eerst te koken en geserveerd met een romige pestosaus op basis van ricotta. Een snel zomers receptje!

Gnocchi met pesto, asperges en ham

Deze gnocchi met pesto, asperges en ham is een ideaal gemakkelijk doordeweeks gerecht, klaar in minder dan 30min. De gnocchi wordt krokant gebakken in de pan, zonder eerst te koken en geserveerd met een romige pestosaus op basis van ricotta. Een snel zomers receptje!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr gnocchi (gebruik verse kant-en-klaar) (*)
  • 1 bussel groene asperges
  • 500 gr kerstomaten
  • 12 a 15 sneetjes gedroogde ham (type Ganda ham, prosciutto, ...)
  • 1 a 2 bollen burrata (of mozzarella)
  • 1 handvol pijnboompitten
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • Peper en zout

Pestosaus

  • 125 gr pesto (*)
  • 250 gr ricotta
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie of zonnebloemolie.
    De gnocchi's nemen wel wat olie op dus wees hier niet te zuinig mee.
    Bak de gnocchi's op middelhoog vuur mooi goudbruin langs beide kanten. Reken toch op zo'n 12 a 15min baktijd.
  • Verwijder het harde gedeelte van de groene asperges. Snij in stukjes van zo'n 2 a 3cm.
    Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de asperges mooi beetgaar.
    Voeg de laatste 2 a 3min de kerstomaten toe (in z'n geheel). Deze dienen gewoon heel even op te warmen.
    Kruid met peper en zout.
  • Voor de romige pestosaus.
    Doe de pesto, ricotta en citroensap in een blender en mix tot een gladde saus.
    Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Als de gnocchi mooi goudbruin gebakken is, serveer met de asperges, kerstomaten en stukjes gedroogde ham. Werk af met burrata, pijnboompitten en de pestosaus.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan hiervoor pesto van de supermarkt gebruiken of maak hem zelf (klik hier voor het recept). Geen fan van groene pesto? Je kan hier ook rode pesto voor gebruiken
Trefwoord gedroogde ham, gnocchi, groene asperges, kerstomaten, klaar in 30min, pesto, snelle recepten