Ga terug
Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker ... dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.

Marsepeincake met perziken

Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker ... dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • cakevorm (bij voorkeur vierkant of rechthoekig)

Ingrediënten
  

  • 150 gr marsepein
  • 225 gr patisseriebloem
  • 65 gr amandelmeel (of poeder)
  • 7 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1/2 tl amandel extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 100 ml olijfolie (of zonnebloemolie)
  • 150 ml melk

Crème

  • 250 gr mascarpone
  • 125 gr zure room
  • 50 ml room
  • 20 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 400 gr perziken (uit blik - met siroop)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
    Vet de bakvorm in met wat olie of boter en beleg de bodem (en eventueel ook de zijkanten) met bakpapier.
    TIP! Aangezien ik de automatische receptenfunctie van mijn AEG SteamPro gebruikte, hoefde ik geen graden of tijd in te stellen. Dat deed de SteamPro automatisch uit zichzelf.
  • Snij de marsepein alvast in kleine stukjes en zet even opzij.
    Zeef de bloem en meng met het amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij.
  • Doe de eieren, suiker, amandel extract en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop deze bleek en luchtig voor zo'n 5min.
    Giet hier dan vervolgens langzaam de olijfolie bij, blijf terwijl mixen.
    Zet de keukenmachine op de laagste/traagste stand. Voeg in delen/porties en afwisselend wat van het bloemmengsel en wat van de melk toe. Mix tot een mooi glad egaal deeg. Mix vooral niet te lang wanneer je de bloem begint toe te voegen. Wanneer alles is gemengd, stop dan anders zal je cake niet luchtig worden.
  • Schep de helft van het deeg in de bakvorm, spreid goed uit zodat de hele bodem bedekt is. Strooi hierover de helft van de blokjes marsepein. Schep er vervolgens het resterende deeg over, spreid weer goed uit en strooi er de overige blokjes marsepein over.
    Bak de cake zo'n 50 a 60min in de oven tot deze mooi gaar en goudbruin is. Check met een satéprikker of cake gaar is binnenin.
    Laat de cake eerst zo'n 15min in de cakevorm, ontvorm dan voorzichtig en laat verder volledig afkoelen op een rooster.

Crème

  • Laat eerst de perziken uit blik goed uitlekken.
    Snij dan in kleine blokjes.
  • Doe de mascarpone,zure room, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom en mix tot een mooie gladde crème. Dit duurt max 1min.
    Smeer de hele bovenkant in met de crème en werk af met de blokjes perzik.
    Smakelijk!
Trefwoord AEG SteamPro combi stoomoven, amandelcake, cake, marsepein, mascarpone, perziken, zure room