Ga terug
Deze gemakkelijke ravioli met asperges en mascarpone is een ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje dat snel klaar is, waar je weinig moeite of tijd in dient te steken en toch zo lekker is. We serveren de ravioli's met een super simpele en snelle mascarponesaus.

Ravioli met asperges en mascarpone

Deze gemakkelijke ravioli met asperges en mascarpone is een ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje dat snel klaar is, waar je weinig moeite of tijd in dient te steken en toch zo lekker is. We serveren de ravioli's met een super simpele en snelle mascarponesaus.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges
  • 500 gr verse ravioli *
  • 1 grote sjalot
  • 1 teentje look (gebruik een klein teentje)
  • 200 gr spinazie (vers of diepvries)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml kookroom (ik gebruikte een light kookroom)
  • 1/2 bouillonblokje (kip of groente)
  • 1/2 citroen
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 200 gr grijze garnalen

Instructies
 

  • Breng alvast een kookpot met water en snuifje zout zachtjes aan de kook.
    Ondertussen kan je de asperges schillen en in stukken van zo'n 2 a 3cm snijden.
    Doe de asperges in het kokende water en kook ze mooi gaar. Ik voegde ook de ravioli's toe aan het kokende water met de asperges. Zo bespaar je tijd en water!
    De asperges hebben zo'n 7 a 8min nodig om gaar te zijn, de ravioli's die ik gebruikte hadden 5min nodig. Bereken dit dus even zo dat je weet wanneer je de pasta kan toevoegen.
    Zijn de asperges en pasta gaar, giet af en laat even uitlekken terwijl je de saus maakt.
    TIP! Je kan eventueel een kopje van het kookwater bijhouden om toe te voegen aan de saus.
  • Terwijl de asperges en pasta kookt, kan je de saus al voorbereiden.
    Pel de sjalot en look en hak fijn.
    Gebruik je verse spinazie, hak deze dan fijner.
    Belangrijk! Gebruik je diepvries spinazie, laat deze dan ontdooien en ook goed uitlekken.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig.
    Voeg de spinazie toe samen met de look en laat zo'n 5min mee bakken. Gebruik je verse spinazie, laat slinken.
    Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Eenmaal gesmolten voeg de kookroom en het halve blokje bouillon toe. Laat zo'n 5min zachtjes sudderen, zorg dat het bouillonblokje helemaal opgelost is. Breng de saus verder op smaak met een beetje citroensap en de Parmezaanse kaas. Roer goed.
    TIP! Je kan de kookroom ook halveren en wat van het kookwater van de asperges en pasta gebruiken.
  • Voeg de ravioli's en asperges toe aan de saus en meng goed.
    Ter info ! De saus kan ietwat lopend zijn maar dit vind ik net goed. Zo kan je bij het serveren nog wat van de saus over de pasta gieten zo heb je geen te droge pasta
    Serveer de pasta met wat grijze garnalen of gerookte zalm
    Smakelijk !

Notities

*Probeer voor verse ravioli's te kiezen met kaasvulling, deze combineert lekker met de saus en asperges. 
Trefwoord asperges, garnalen, mascarpone, pasta, ravioli, spinazie, witte asperges