Ga terug
Dit receptje van schelvis met kruidenpuree en asperges is de lente op je bord. Een makkelijk doordeweekse maaltijd dat je ook nog eens grotendeels op voorhand kan maken. De schelvis krijgt een lekker krokant noten-kruiden korstje

Schelvis met kruidenpuree en asperges

Dit receptje van schelvis met kruidenpuree en asperges is de lente op je bord. Een makkelijk doordeweekse maaltijd dat je ook nog eens grotendeels op voorhand kan maken. De schelvis krijgt een lekker krokant noten-kruiden korstje
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Kruidenpuree met asperges

  • 700 gr bloemige aardappelen
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 50 gr kervel (vers of diepvries)
  • 200 gr ricotta
  • Peper en zout

Schelvis

  • 3 el peterselie fijngehakt
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 1 tl zeste van citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 schelvis filets (ondere visfilets)

Instructies
 

Kruidenpuree met asperges

  • Begin met schillen van de aardappelen, snij in kleinere (gelijke) stukken.
    Kook ze gaar in licht gezouten kokend water.
    Ondertussen schil je de asperges, snij in stukken van zo'n 3 a 4cm en voeg de laatste 7 a 8min toe aan het kokende water met de aardappelen. Zo zullen beide samen klaar zijn en je bespaart afwas en tijd.
    Eenmaal beide gaar zijn, giet af.
  • Stamp de aardappelen en asperges alvast grof.
    Voeg de peterselie, bieslook, kervel, ricotta, peper en zout toe. Stamp tot een smeuige puree.
    Belangrijk! Gebruik je kervel uit de diepvries, laat deze dan eerst ontdooien.

Schelvis

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
    Leg de visfilets op de bakplaat.
    Maak het korstje door de fijngehakte peterselie te mengen met het amandelschaafsel, zeste van citroen, 1el olijfolie, peper en zout. Verdeel dit over de visfilets.
    Bak de vis mooi gaar in de oven voor zo'n 12 a 15min (afhankelijk van de grootte).
  • Eenmaal de vis gebakken is, serveer direct met de kruidenpuree
    Smakelijk!
Trefwoord aardappelen, aardappelpuree, asperges, doordeweeks recept, gezond recept, ricotta, schelvis, witte asperges