Ga terug
FrangipDeze gezonde glutenvrije frangipane wafels zijn ideaal voor op ieder moment van de dag. Serveer ze als gezond ontbijt of tussendoortje. Dit wafel recept is super gemakkelijk en snel te maken, je kan ze makkelijk bewaren en je kan ze ook lactosevrij maken. ane wafels

Frangipane wafels

Deze gezonde glutenvrije frangipane wafels zijn ideaal voor op ieder moment van de dag. Serveer ze als gezond ontbijt of tussendoortje. Dit wafel recept is super gemakkelijk en snel te maken, je kan ze makkelijk bewaren en je kan ze ook lactosevrij maken.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 100 gr amandelmeel (of poeder)
  • 7 gr maizena
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 85 ml melk (*)
  • 1/2 tl amandel extract (**)

Instructies
 

  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk het amandelmeel, maizena en bakpoeder.
    Doe het eitje, gesmolten kokosolie, maple syrup en melk in een mengkom. Kluts los.
    Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en meng goed. Het is normaal dat dit een vrij dik deeg is.
  • Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in.
    Schep zo'n 1 a 1,5el (per wafel) in het ijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin.
  • Eenmaal gebakken, kan je ze meteen serveren of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht
    Smakelijk!

Notities

(*) ik gebruikte gewone halfvolle melk
Voor een lactosevrije versie kan je ook amandelmelk of eender welke notenmelk gebruiken.
(**) ben je niet zo voor de typische smaak van frangipane, vervang het amandel extract dan door vanille essence
Trefwoord amandelmeel, frangipane, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, ontbijt, wafels