Ga terug
Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.

Tiramisu met aardbeien

Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 serveerglaasjes of 1 schaal

Ingrediënten
  

  • 600 gr aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • +/- 12 lange vingers koekjes
  • 3 eieren
  • 30 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1 vanillestok
  • 1 tl zeste van limoen (fijn geraspt)
  • +/- 20 gr chocolade (melk of puur)

Instructies
 

  • We gaan eerst het aardbeienpapje maken.
    Hiervoor neem je zo'n 1/3 van de aardbeien. Verwijder het kroontje.
    Pureer deze aarbeien met 2el water en de poedersuiker.
    Breek de koekjes in de helft en leg in een schaal en overgiet met die papje. Zodat de koekjes even kunnen weken
    TIP! Ga je de tirmasiu in één grote schaal serveren dan leg de koekjes (zonder te breken) meteen in de juiste schaal, schik ze zo dat de hele bodem bedekt is. Misschien zal je iets meer koekjes moeten gebruiken en iets meer aardbeien moeten gebruiken voor het papje.
    TIP !! Je kan aan het aardbeienpapje nog 1 a 2el (bessen)likeur kunnen toevoegen.
  • Ondertussen verwijder je de kroontjes van de resterende aardbeien, snij in schijfjes of blokjes. Verdeel over de glaasjes.
    Leg hierop 2 a 3 helftjes van de koekjes op.
    Zet even opzij.
  • Voor het laagje mascarpone.
    Splits de eieren.
    Doe de eigelen met de suiker in een mengkom en mix tot een bleek schuimige massa.
    Voeg de mascarpone, zaadjes van de vanillestok en zeste van limoen toe. Mix tot een mooi gladde massa.
    Klop de eiwitten stijf op en spatel doorheen het mascarpone mengsel. Meng voorzichtig en niet te lang, dit dient lekker luchtig te zijn.
    Verdeel dit mengsel over de glaasjes (of over de schaal) en laat minstens 4h of langer opstijven in de koelkast.
  • Voor de afwerking.
    Rasp wat chocolade fijn of in krulletjes en strooi over de tiramisu.
    Smakelijk!
Trefwoord aardbeien, dessert, mascarpone, tiramisu